Google n-a scăpat de amenda gigantică pe care a primit-o de la Comisia Europeană. Compania pierde miliarde

Concedieri Google. Sursa foto: Dreamstime.com

Rămâne în vigoare amenda pe care a dictat-o Comisia Europeană împotriva celor de la Google, conform unei decizii ce a fost luată de Tribunalul General al UE.

Tribunalul General al Uniunii Europene a respins miercuri recursul Google, divizie a companiei americane Alphabet, pentru amenda de 2,42 miliarde euro impusă în 2017 de Comisia Europeană, deoarece gigantul american ar fi abuzat de poziţia sa dominantă favorizând propriul serviciu de comparare a preţurilor în detrimentul rivalilor europeni.

Decizia luată de Tribunalul Uniunii Europene în privința celor de la Google. Uriașa amendă rămâne în vigoare

Decizia reprezintă o victorie importantă pentru Margrethe Vestager, comisarul european pentru Concurenţă şi vicepreşedintele executiv pentru o Europă pregătită pentru era digitală.

În ultimul deceniu, Comisia Europeană a acordat amenzi în valoare totală de 8,25 miliarde de euro celui mai popular motor de căutare online din lume pentru că acesta şi-a blocat rivalii în ceea ce priveşte cumpărăturile online, smartphone-urile Android şi publicitatea online.

„A abuzat de poziţia sa dominantă favorizând propriul serviciu de comparare a preţurilor în detrimentul serviciilor concurente”

„Tribunalul General al Uniunii Europene respinge acţiunea formulată de Google contra deciziei CE, constatând că Google a abuzat de poziţia sa dominantă favorizând propriul serviciu de comparare a preţurilor în detrimentul serviciilor concurente, în loc să prezinte un rezultat mai bun faţă alt rezultat”, a stabilit instanţa blocului comunitar, conform Agerpres.

Investigaţia Comisiei Europene a scos la iveală faptul că Google a direcţionat în mod incorect vizitatorii la serviciul său de comparare a preţurilor, Google Shopping, în detrimentul rivalilor săi.

Au fost mai multe investigații legate de activitatea celui mai mare motor de căutare. S-a lăsat de câteva ori cu amenzi foarte mari

Oficialii Uniunii Europene au cerut gigantului american să schimbe modul în care furnizează rezultatele căutării în Europa. Cel mai popular motor de căutare din lume este de mult timp analizat pe plan global de autorităţile antitrust şi de grupurile de consumatori din cauza practicilor sale de afaceri, care în unele cazuri au dus la amenzi uriaşe.