Rețeta de gogoși de post a lui Sorin Bontea. Folosește un ingredient secret

Rețeta de gogoși de post a lui Sorin Bontea. Folosește un ingredient secret Sorin Bontea. Sursă foto: Facebook

Rețeta de gogoși de post a lui Sorin Bontea se prepară foarte rapid și cu puține ingrediente. El a învățat această rețetă de la mama unui prieten din Satu Mare. Fostul jurat de la Chefi la cuțite folosește doar câteva ingrediente pentru acest desert gustos:

  • 1 kg făină
  • 750 ml apă
  • 35 g drojdie proaspătă
  • 4 linguri de zahăr
  • 1/2 lingură de sare
  • 4 linguri de ulei de floarea-soarelui

Rețeta de gogoși de post a lui Sorin Bontea

„E rețeta pe care am găsit-o la mama unui prieten din Satu Mare și am încercat-o și eu. (…) Se amestecă toate ingredientele și se lasă la dospit și gata gogoșile”, a spus chef Sorin Bontea pe rețelele de socializare.

gogoși

Sursa foto: Irinakch | Dreamstime.com

Trebuie să respecți următorii pași

Pentru a obține un aluat pufos, este recomandat să activezi drojdia în apă călduță sau în lapte vegetal înainte de a o adăuga în aluat. Acest lucru va permite aluatului să crească corespunzător.Un alt truc este să folosești apă minerală sau sifon în loc de apă plată. Această metodă poate contribui la creșterea gogoșilor și la obținerea unei texturi mai aerate.

gogoși

Sursa foto: Dianazh | Dreamstime.com

În aluatul pentru gogoși, poți folosi și lapte vegetal pentru a conferi o textură mai delicioasă. Laptele de cocos sau laptele de migdale sunt opțiuni excelente care pot înlocui laptele de vacă și pot adăuga o ușoară grăsime aluatului, contribuind astfel la o textură mai pufoasă a gogoșilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a obține gogoși cât mai pufoase, este recomandat să lași aluatul la dospit pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru se poate face într-un loc călduț, fără curent de aer, timp de aproximativ o oră sau până când aluatul își dublează volumul. Când modelezi gogoșile, evită să lucrezi aluatul prea mult pentru a nu deveni tare.

Mare atenție la modul în care le prăjești

Când pregătești gogoșile în tigaie, este important să te asiguri că uleiul este încălzit la temperatura potrivită. Gogoșile trebuie să fie prăjite uniform pe ambele părți. Le poți servi simplu, presărate cu zahăr pudră sau umplute cu gem, în funcție de gusturile tale. Multe persoane le pun peste acest desert și Nutella.