Gogoșari umpluți cu varză. O rețetă care face casă bună cu foarte multe mâncăruri
- Antonia Hendrik
- 15 octombrie 2024, 09:13
Această rețeta de gogoșari umpluți cu varză este cu adevărat gustoasă și n-ar trebui să o ratați, mai ales că este perioada în care se pun murăturile pentru iarnă.
Gogoșari umpluți cu varză albă și roșie
Multă lume știe doar de ardei umpluți cu varză, dar și gogoșarii sunt ideali de umplut cu varză. Rețeta de mai jos nu este complicată, timp și cele necesare să aveți, că în rest e destul de simplu.
Pentru un borcan de patru litri, aveți nevoie de următoarele cantități:
- trei kg de gogoșari,
- un kg de varză albă,
- un kg de varză roșie,
- patru morcovi potriviți,
- o rădăcină țelină. Nu uitați de frunze!
- o conopidă nu, prea mare,
- o rădăcină de hrean,
- două lingurițe de sare.
Gogoșari umpluți cu varză albă și roșie. Sursa foto: Pixabay
Pentru saramură aveți nevoie de:
- 500 ml de oțet.
- un litru de apă
- două linguri de sare mare,
- condimente pentru murături
- trei foi de dafin,
- 150 g zahăr.
Cum se prepară gogoșarii
Pentru început se spală gogoșarii, se decupează ca ardeii, se scot cotoarele și se curăță de semințe. Se toacă varza foarte subțire, se pune într-un se pune sare și se amestecă bine până devine moale.
Morcovii și țelina se dau pe răzătoarea mare și se amestecă cu varza. Se lasă salata 15 minute, apoi se scurge ușor de sucul lăsat și apoi umpleți gogoșarii. Se adaugă în borcan frunzele de țelină, hreanul, se adaugă un rând de gogoșari. Apoi se adaugă un strat de conopidă cu frunze de țelină și hrean.
Pentru saramură, trebuie să fierbeți oțetul cu apa, sarea, zahărul și restul condimentelor până se topesc zahărul și sarea. Se pune sub fundul borcanului un metal și se toarnă zeama fierbinte peste gogoșari. Se înfiletează imediat capacul, se acoperă pentru câteva ore, apoi și se așează în cămară la răcoare.