Globurile de Aur, anulate

Greva scenaristilor de la Hollywood a facut o victima emblematica cu anuntul anularii ceremoniei Globurilor de Aur, care ar fi trebuit sa aiba loc pe 13 ianuarie si care va fi inlocuita cu o conferinta de presa, informeaza AFP.

Dupa saptamani de incertitudine, postul de televiziune NBC, care ar fi trebuit sa difuzeze ceremonia, si Asociatia presei straine de la Hollywood (HFPA), organizatoare a ceremoniei Globurile de Aur, au anuntat ca se vor limita la un eveniment "la scara redusa".

Conferinta de presa va avea loc la orele locale 18.00 si 19.00 (02.00 si 03.00 GMT, luni) in locatia unde era prevazuta ceremonia, hotelul de lux Beverly Hilton din Beverly Hills, California, a anuntat NBC intr-un comunicat. Conferinta de presa va fi coordonata si difuzata de jurnalistii de la NBC, o corporatie care nu a fost afectata de greva scenaristilor.

"Suntem deceptionati pentru ca traditionala noastra ceremonie nu va putea avea loc anul acesta si pentru ca milioane de spectatori din lumea intreaga vor fi impiedicati sa-si vada vedetele preferate sarbatorind cele mai bune interpretari din 2007, din cinematografie si televiziune", a indicat presedintele HFPA, Jorge Camara. "Laureatii Globurilor de Aur vor fi anuntati la data prevazuta oficial", a adaugat acesta. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Decizia vine dupa esecul negocierilor cu Sindicatul scenaristilor de film si televiziune (Writers Guild of America, WGA), care a anuntat ca va instala pichete de greva la intrarea in locatia unde urma sa aiba loc ceremonia.              Aceasta decizie a fost precedata de anuntul Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild, SAG) cum ca membrii sai nu vor trece peste aceste pichete de greva. Printre starurile asteptate la acest eveniment figurau George Clooney, Jodie Foster, Angelina Jolie, Johnny Depp si Tom Hanks, iar absenta lor ar fi provocat o scadere a audientei postului de televiziune american NBC.

Scenaristii de film si televiziune de la Hollywood au intrat in greva, cerand un control mai mare asupra drepturilor de autor in ceea ce priveste difuzarea operelor lor pe telefoane mobile sau mp3 playere. Acestia doresc un procentaj mai mare din drepturile de autor asupra operelor difuzate pe DVD si extinderea tarifelor sindicale si a avantajelor sociale asupra reality show-urilor.              Anul acesta si romanii ar fi avut ocazia sa urmareasca ceremonia de decernare a Globurilor de Aur pentru ca filmul "4 luni, 3 saptamini si 2 zile" al lui Cristian Mungiu fusese nominalizat la categoria "Cel mai bun film strain".

Cititi si:

"New York Times" ii da cinci statuete lui Mungiu