Andrea Piazzolla, 32  de ani, a reuşit să intre în graţiile vedetei, transformându-se din „confident” în administrator al imensei sale averi. Duce o viaţă de lux, în timp ce restul familiei Lollobrigidei a fost îndepărtată şi chiar evacuată.
Procuroarea Eleonora Fini a descoperit infracţiunile şi a semnat cererea de trimitere în judecată
Magistraţii au găsit un Ferrari F12, model inspirat după „Testa Rossa”, trecut pe numele lui şi o grămadă de transferuri bancare cu 5 zerouri pe numele părinţilor acestuia. O casă şi două hoteluri, proprietăţi ale Lollobrigidei, vândute şi conturile societăţii lichidate.

Manevrele economice, care au dus la risipirea patrimoniului, ar fi fost efectuate între 2013 şi 2018. Tânărul escroc, administrator al Ginei Lollobrigida, a prezentat la proces un raport psihiatric efectuat în 2017 de către psihiatrul Massimo Di Genio: ”Chiar şi fără a intra într-o situaţie de infirmitate mintală, prezintă o personalitate cu caracteristici dizarmonice în care se observă urme de narcisism, obsesivă, compulsivă, histrionică şi paranoidă”.

Caracteristici care au determinat o ”slăbire a corectei percepţii a realităţii şi a capacităţii de a se raporta la aceasta, astfel configurându-se condiţiile unei deficienţe psihice”. Piazzolla, care avea o puternică legătură cu actriţa, şi-ar fi făcut intrarea, exact profitând de ”vulnerabilitatea şi de lipsa de discernământ” a actriţei deja în vârstă de de 92 de ani.
Tânărul, izolând pe actriţă, a reuşit să se autonumească administrator al Vissi D’arte, societatea care gestionează bunurile Ginei Lollobrigida. Din acel moment ar fi început o serie de manevre de prădare şi înjosire a actriţei, fapte denunţate de unicul fiu al actriţei, Milko Skofic, unicului nepot, Dimitri şi de soţul Javier Rigau, protagonist  al discutabilei căsătorii prin împuternicire.
În iulie 2015, Piazzolla ar fi vândut trei apartamente ale actriţei pentru suma totală de 2,1 milioane de euro. Şi accesând conturile societăţii ar fi achiziţionat prin transferuri bancare şi retrageri de numerar, maşini de lux în valoare de mai mult de 800.000 de euro, printre care un Ferrari de 310.000 şi o Ford Shelby Gt de 100.000 de euro. Automobile pe care, potrivit anchetatorilor, cercetatul le-ar fi revândut pentru a alimenta conturile bancare ale părinţilor săi. Patrimoniul vedetei a fost pus acum în siguranţă. În procedură civilă (separat de cea penală), judecătorul tutelar a numit un administrator pentru a gestiona bunurile vedetei, considerând că aceasta ”nu este capabilă să gestioneze patrimoniul său”, titrează Il Messaggero.

Te-ar putea interesa și: