Gigi Becali, promisiune în fața lui Dumnezeu. Ce și-a mai propus latifundiarul din Pipera

Gigi Becali, promisiune în fața lui Dumnezeu. Ce și-a mai propus latifundiarul din Pipera Sursa foto: EvZ

Catedrala ridicată de Gigi Becali în zona Pipera-Voluntari ar putea finalizată până la finele acestui an. Latifundiarul din Pipera supraveghează îndeaproapte echipele de muncitori, care lurează de zor la construcția lăcașului de cult.

Gigi Becali, promisiune în fața lui Dumnezeu

Gigi Becali a contribuit la planurile de construcție, iar catedrala este construită după stitlul bisericilor rusești. Omul de afaceri a luat în calcul acest proiect în 2008, pe vremea când FCSB, la vremea respectivă Steaua a reușit să se califice în grupele Champions League.

Atunci, Becali a făcut o promisiune în fața lui Dummezeu. Milionarul a promis că va construi un lăcaș de cult „dacă otomanii vor fi eliminați din competiție. Imdediat după ce au fost obținute toate autorizațiile, afaceristul a început construcția catedralei.

Gigi Becali, donații de peste 300 de milioane de euro

Sursa foto: EVZ

Donații de peste 300 de milioane de euro

Finanțatorul FCSB-ului s-a ocupat personal de construcția altarului și a decorului. Proiectul îi aparține în totalitate, iar lăcașul de cult, spațios de altfel, va fi construit după stilul bisericilor creștine din Federația Rusă. Atent la detalii, Gigi Becali a ales chiar și modelul clopotelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a se asigura ca ordinele îi sunt respectate, Becali și-a băgat muncitorii în ședință. Îmbrăcat în negru și cu o cruce roșie brodată pe piept și pe șapcă, omul de afaceri demonstrează încă odată că este un as în materie de organizare, potrivit Cancan.

Gigi Becali a contribuit la planurile de construcție pentru catedrala din Pipera

Sursa foto: Arhiva EvZ

S-a dat jos din bolidul de jumătate de milion de euro și a început să dea directive inginerilor de șantier. Se zvonește că latifundiarul a donat de-a lungul timpului bisericilor și preoților peste 300 de milioane de euro.

Dumitru Dragomir, un apropiat al omului de afaceri, a precizat că Gigi Becali ar fi construit în ultimii ani zece lăcașuri de cult.

„Gigi Becali are acum pâmânt de un miliard”

„Gigi e multi miliardar. Părerea mea e că are acum pământ de un miliard. Ce spun acum sunt foarte stăpân pe mine. Gigi Becali a dat peste 300 de milioane la biserici, la preoți, la maici. În prezența mea!

A fost subiect de studiu pentru mine. Avea teancul așa de euro și coborau la palat. Jucam table cu el. E norocos și la alea. Venea câte un preot. 2000, îi dădea 2000. Cobora altul. A ținut 30-40 de preoți bolnavi în palat. Îi ținea în palat la el în camere deasupra biroului lui.

Gigi Becali cred că are peste zece biserici făcute. Câtă lume a ajutat, câți oameni bolnavi…”, a declarat Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF.