Gigi Becali, amânat de Tribunal

Gigi Becali, amânat de Tribunal

Contestaţia depusă de europarlamentarul, încă nevalidat, Gigi Becali, de a putea călători în afara ţării a fost amânată de Tribunalul Bucureşti. Decizia luată astăzi de instanţă a primit motivaţii de ordin procedural.

În urmă cu două zile, Judecătoria Sectorului 1 i-a interzis acestuia să părăsească ţara, ceea ce a dus la depunerea unei contestaţii, asupra căreia dezbaterile se vor relua pe 18 iunie, relatează Mediafax.

Instanţa de judecată a decis marţi că este însă prematură luarea unei decizii, în contextul în care validarea în funcţia de europarlamentar se va face pe 11 iunie.

"Instanţa nu va analiza prezenta cerere în raport de susţinerile orale ale apărătorului petentului cu privire la calitatea de europarlamentar a acestuia, apreciind ca prematură invocarea acestei calităţi, având în vedere că, potrivit calendarului stabilit de Autoritatea Electorală Permanentă, validarea rezultatelor alegerilor europarlamentare din 7 iunie se va face în 11 iunie", se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Ne puteți urmări și pe Google News

Becali şi-a obţinut, treptat, dreptul de mobilitate

Eliberat sub control judiciar, după ce a fost arestat preventiv, pe 3 aprilie, pentru lipsire de libertate, Gici Becali a fost eliberat pe 17 aprilie, însă i s-a impus, prin ordin judecătoresc, să nu părăsească Bucureştiul şi judeţul Ilfov, fără fără să anunţe autorităţile. Acesta mai era obligat să rămână la dispoziţia anchetatorilor, să se prezinte de fiecare dată când este citat la Parchet şi să nu se apropie de părţile vătămate în dosar.

În momentul în care a început campania pentru europarlamentare, Becali, proaspăt membru al PRM, a început, alături de Corneliu Vadim Tudor convingerea alegătorilor pentru a obţine votuluri care să-i trimită în Parlamentul European. Pentru a face acest lucru, Becali a cerut instanţei de judecată să-i ofere posibilitatea de a merge în campania electorală, solicitare acceptată de Judecătoria sectorului 1 Bucureşti.   Sătpămâna trecută, Becali a depus o nouă solicitare, pentru a obţine permisia de a călători în afara ţării, însă a fost refuzat. Din acel moment a început să urmeze parcursul juridic al recursului. Dosarul se află acum la Tribunalul Bucureşti, instaţă superioară Judecătoriei Sectorului 1, cea care marţi s-a pronunţat negativ cu privire la drepturile de mobiliatate a europarlamentarului Gici Becali.

CITIŢI ŞI:

Judecătorii nu-l lasă pe Becali la Bruxelles | VIDEO