Gică Hagi riscă să fie demis de un român

Gică Hagi riscă să fie demis de un român

Karabukspor, formaţia la care fostul dinamovist Florin Cernat este "rege", o înfruntă mâine, în campionat, pe Galatasaray Istanbul.

Gică Hagi merge pe sârmă la Galatasaray Istanbul, formaţie care miercuri seară a fost eliminată de Gaziantepspor din "sferturile" Cupei Turciei (0-0 în returul de la Istanbul, după 2-3 în prima manşă). La final, "Regele" a declarat răspicat că nu ia în calcul demisia, deşi başkanii şi suporterii dau semne că şi-au pierdut răbdarea cu el. În etapa viitoare, mâine, Galata o înfruntă acasă pe nou-promovata Karabukspor, ocupanta poziţiei a 9-a ("galben-negrii" au acelaşi număr de puncte, 32, dar sunt pe locul 10). Dacă pentru moment pare să-şi fi salvat pielea, nu se ştie dacă Hagi va mai fi păsuit în cazul unui alt eşec, pe lista cu posibili înlocuitori apărând mai nou şi Hakan Şukur.

"Toate i se întâmplă numai lui"

La Karabukspor, legea o face un român, Florin Cernat, autor a 6 goluri în acest sezon. Spre deosebire de conaţionali precum Dănuţ Lupu ("Cum să zic despre Hagi că e mare antrenor, când vede toată lumea că nu are treabă cu meseria asta?"), Cernat este gentil cu tehnicianul Galatei şi simte nevoia să-l apere învinuidu- i pe jucători.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Când a venit Hagi la echipă, la Galata era o perioadă nasoală. Transferurile făcute nu sunt de Galata. În vară a fost adus Misimovici cu 8 milioane de euro, dar a jucat doar 120 de minute. Nici Kazim n-are nicio treabă. Echipa e foarte slabă, poate cea mai slabă din istoria clubului. Hagi nu merită asta. Parcă toate i se întâmplă numai lui!", spune Cernat, care săptămâna trecută a revenit în forţă, cu un gol, după ce o perioadă a fost accidentat, lipsind patru luni de la pregătiri.

Cernat şi ai lui îşi pun speranţe în meciul cu Galata, fiind mânaţi în luptă de criza adversarilor. "Nu-i normal să încercăm să profităm? Totuşi, am respect pentru Hagi. Pentru mine, a fost unic", zice "Păstrugă".

Părere de fost dinamovist: "Steaua ne-a scos în faţă"

Revenirea în Liga I este exclusă pentru finul lui Mihai Stoica: "Glumeşti! Cum să plec de aici? Sunt rege la Karabuk!". Căderea turcilor în Europa (campioana Bursaspor a fost umilită în grupele Ligii Campionilor, iar Beşiktaş a încasat un sec 8-1, în "optimile" Ligii Europa de la Dinamo Kiev, fostă echipă a lui Cernat) este comentată astfel de gălăţean: "Beşiktaş e în cădere liberă. Echipa este «varză» în apărare! Să iei 12 goluri în 3 meciuri este totuşi prea mult. Singura care a făcut rezultate mari în Europa este Galata. E ca în România, unde doar o formaţie a făcut treabă. Pe noi Steaua ne-a scos în faţă! Aşa şi cu Galata. Turcii au făcut ochi în Europa prin Galata, care a luat Cupa UEFA având români în lot", spune ex-dinamovistul.

"La Doneţk era ca la ţară!"

Fost jucător în Ucraina, la Dinamo Kiev, Florin Cernat explică nivelul atins de Şahtiorul lui "Il Luce", aflat aproape de o calificare istorică în "sferturile" Ligii: "Când m-am dus prima oară să joc cu Dinamo Kiev la Doneţk, am crezut că merg undeva la ţară, aşa de rău arăta oraşul! Între timp, totul s-a transformat, iar un merit îl are şi Ahmetov. După ce fratele său a fost asasinat pe stadion, Rinat a promis că o să bage toţi banii pe care îi va câştiga în echipa de fotbal. Aşa a ajuns Şahtior mare".