Evenimentul Zilei > Justitie > Ghiţă continuă războiul cu şefa DNA: “Doamna Kovesi trebuie verificată. A FOLOSIT sau nu E-MAILUL CUCUVEAUA MOV?”
Ghiţă continuă războiul cu şefa DNA: “Doamna Kovesi trebuie verificată. A FOLOSIT sau nu E-MAILUL CUCUVEAUA MOV?”

Ghiţă continuă războiul cu şefa DNA: “Doamna Kovesi trebuie verificată. A FOLOSIT sau nu E-MAILUL CUCUVEAUA MOV?”

La puţin timp după ce Sebastian Ghiţă a făcut noi precizări în scandalul ce vizează o presupusă măsluire a raportului care a arătat că şefa DNA nu a plagiat în lucrarea de doctorat, au urmat reacţii noi ale deputatului.

Ghiţă a intervenit telefonic la România TV şi oferit alte detalii după ce a prezentat o imagine cu un e-mail despre care a spus că ar fi de la Kovesi.

“Dacă aţi văzut în SUA… O mare problemă a fost legată de faptul că Hillary Clinton folosea nişte adrese private de e-mail în care îşi rezolva diverse chestiuni… Şi noi suntem în aceeaşi situaţie: şefa DNA folosea adresa secretă “Cucuveaua mov” pentru a dialoga cu ziarişti acoperiţi de la ambasade sau mai ştiu eu cu cine. Aşa şi-a ales dânsa numele de messenger… Şi că are această pasiune de a colecţiona diverse bufniţe de diverse mărimi şi culori, probabil că aşa a pus şi numele e-mailului. Chestiunea raportului tehnic al domnului Ponta apăruse cu ceva timp înainte ca situaţia lui VP să fie clarificată. Au existat temeri, am spus-o şi la Parchet, că lucrarea ei nu va fi văzută cu ochi buni şi pe fondul acestei îngrijorări a dorit să vadă acel raport.

Cererea discretă, secretă… să difuzăm public ce s-a întâmplat acum patru ani…., dar raportul în acest moment nu era public. Sunt convins că sunt oameni în România care au dovada că doamna Kovesi a folosit acest e-mail. Când va fi întrebată dacă a fost folosită adresa de e-mail “Cucuveaua mov”, aceasta va declara că sunt atacuri groaznice la adresa DNA. Ea trebuie să răspundă acestei întrebări: a folosit sau nu această adresă de e-mail?

Toate elementele pe care le am, fie că îmi vor fi solicitate sau nu, eu le voi prezenta la Parchetul General.

O simplă verificare la aeroportul Băneasa ne va arăta dacă eu şi domnul Costoiu am mers la Cluj. Dacă dorim să aflăm ce s-a întâmplat, aflăm foarte repede. În ciuda unei anumite protecţii de care beneficiază doamna Kovesi, şi dânsa trebuie verificată. Dacă tot ne face hoţi şi corupţi, dânsa nu ar trebui verificată?“, a declarat Sebastian Ghiţă la România TV.