Evenimentul Zilei > Actualitate > „Madama” Ghislaine Maxwell, acuză! Este abuzată. Detalii incredibile din arest
„Madama” Ghislaine Maxwell, acuză! Este abuzată. Detalii incredibile din arest

„Madama” Ghislaine Maxwell, acuză! Este abuzată. Detalii incredibile din arest

Avocații lui Ghislaine Maxwell spun că este „tratată mai rău” decât deținuții ceilalţi, deoarece oficialii penitenciarului aplică măsuri extreme pentru a se evita o nenorocire până la procesul care va avea loc peste 330 zile.

Într-o scrisoare adresată unui judecător din New York, avocații lui Ghislaine Maxwell s-au plâns de condițiile la care este supusă în spatele gratiilor, susținând că este „tratată mai rău” decât deținuții ceilalţi de către oficialii penitenciarului hotărâți să o mențină în viață până la proces și să evite o eventiuală sinucidere ca cea a lui Jeffrey Epstein din 2019.

„Până de curând, doamna Maxwell a fost supusă unor protocoale de supraveghere drastice: a fost trezită la fiecare câteva ore noaptea și a fost obligată să poarte haine speciale, în ciuda faptului că ea, spre deosebire de Epstein,  nu a dat semne că ar dori să se sinucidă și nu a fost niciodată diagnosticată cu factori de risc pentru sinucidere”, au scris avocații săi, adăugând că „datorită celor întâmplate cu domnul Epstein, doamna Maxwell este tratată mai puțin bine decât alţi deţinuţi aflați într-o situație similară”.

Maxwell – care-i în arest la închisoarea federală din Brooklyn – este acuzată că ar fi fost complice în lanţul de trafic de copii a lui Jeffrey Epstein, finanțatorul decedat care a negat toate  acuzațiile.

Epstein – care a fost ținut la Metropolitan Correctional Center (MCC) din Manhattan – a fost găsit mort în celula sa pe 10 august 2019, pe fondul unei serii de evenimente suspecte, inclusiv paznicii care dormeau, camere de luat vederi stricate și eliminarea colegul său de celulă.
Potrivit avocaților lui Maxwell, celula sa este verificată de mai multe ori pe zi şi „a fost nevoită să suporte numeroase scanări corporale”.

Ce are special de este aşa de bine păzită? A întrebat Nancy Grace în cursul unei apariții pe podcast-ul „Fox News Rundown”.

„Da, știu că are multe. Dacă susține că are videoclipuri și fotografii cu oameni înstăriți, puternici sau influenți, care au avut relații intime cu minori, presupunerea mea este că atunci când casa din Manhattan a lui Epstein a fost percheziționată, au găsit multe în seifuri sau undeva la sediu companiei. Dacă le au deja, ce le-ar putea oferi cu adevărat Maxwell?, notează Forbes.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.