Evenimentul Zilei > Social > Ghiduşii şi poveşti la Festivalul „Amintiri din copilărie”
Ghiduşii şi poveşti la Festivalul „Amintiri din copilărie”

Ghiduşii şi poveşti la Festivalul „Amintiri din copilărie”

Teatrul „Ion Creangă”, invită, între 12 şi 14 iunie, copiii, părinții şi bunicii serioşi sau haioşi să se joace împreună. Cea de-a doua ediţie a Festivalului interactiv „Amintiri din copilărie” ne scoate pe toţi afară din casă pentru un sfârşit de săptămână plin, în Parcul Kiseleff.

Cu partenerul tău de joacă, Teatrul „Ion Creangă”, nu te vei plictisi nicio clipă. Festivalul propune un program variat, cu activități adresate celor mici și mari, pentru a aduce întreaga familie împreună. Scenograful Viaceslav Vutcariov transformă Parcul Kiseleff în cel mai colorat parc din centrul Bucureştiului. Va fi o lume a poveştilor, cu personaje fantastice, o lume a viselor colorate, în care să zbori e mai uşor ca niciodată. Spectacolele de teatru interactiv au mai mult farmec în aer liber, iar jocurile și atelierele de creaţie şi bricolaj vor da tuturor ocazia să se bucure de copilărie. Fiecare alee va deveni un început de poveste. Clovnii vor fi gata să inventeze jucării năstruşnice din baloane, iar statuile vivante şi mimii misterioşi îi vor lua prin surprindere pe spectatori.

 

În această oază noastră de linişte îşi are locul un singur cartier – „Cartierul poveştilor”. Spectacolul, realizat cu sprijinul Ambasadei Statului Israel la București, este unul dintre proiectele inedite ale Teatrului „Ion Creangă” şi va avea premiera în cadrul festivalului. Povești, mituri și situații familiare (abordate altfel) sunt reaşezate într-un spațiu de joc miniatural: cinci căsuțe fantastice, ale căror musafiri devin spectatori și actori. Pus „în scenă” de Michal Svironi (Israel) şi proiectat ca în basme de Andreea Săndulescu, scenograf, „Cartierul poveştilor” propune o experienţă unică, într-un spațiu al bucuriei și al mirării.

 

Duminică, 14 iunie, pe Şoseaua Kiseleff va avea loc o plimbare cât o sărbătoare – „Parada celor mai spectaculoase personaje”. Alături de trupa Teatrului „Ion Creangă” vor defila teatre pentru copii, centre culturale, grădinițe, școli și cluburi sportive, prinți și prințese, zâne și Ilene Cosânzene. Mașini de epocă, acrobați pe catalige, dragoni, mimi și statui vivante vor transforma strada într-un uriaş carusel. Două trupe de muzicieni carismatici vor veni de departe pentru a ne ajuta să ţinem ritmul: Groove Onkels (Germania) şi Clown Band (Italia). Iar cei interesați să îi cunoască îndeaproape pe participanți, vor putea lua parte, la finalul Paradei, la o serie de demonstrații, lecții deschise și ateliere susținute de trupele care defilează.

 

Așadar, e timpul să scoateți din pod echipamentul de vacanţă, deoarece vă așteaptă trei zile pline de ghidușii și povești frumoase.

 Cine nu-i gata, îl luăm cu lopata!

Aflați mai multe despre Festivalul „Amintiri din Copilărie” pe www.teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.