Prședintele consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, cel care păstorește chiar zona cea mai lovită de coronavirus din România se laudă pe Facebook că s-a întors la serviciu, printre subordonații săi.

„În cursul zilei de ieri am fost informat de DSP Suceava că rezultatele ultimelor două teste sunt negative și că îmi pot relua activitatea zilnică.  Așadar, începând din dimineața zilei de astăzi, vineri, 10 aprilie, m-am prezentat la muncă, prima întâlnire de lucru având-o la Spitalul Județean, unde am discutat cu secretarul de stat din Ministerul Sănătății, gen. (r) Ionel Oprea, cu managerul Spitalului, colonelul medic Daniel Derioiu și cu prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.

Am dorit să aflu care sunt urgențele, iar din acest moment sunt în mijlocul celor care fac eforturi pentru normalizarea situației în județul Suceava, fiind la dispoziția lor 24 de ore din 24”, a declarat Flutur.

Conform protocolului elaborat de Ministerul Sănătății, pacienții care au fost infectați cu COVID-19 și care s-au vindecat trebuie să stea în autoizolare la domiciliu, încă 14 zile. Dezvaluirea.ro prezinta paragraful din documentul elaborat de Ministerul Sanatatii, adica protocolul care arată că Flutur trebuia să mai stea acasă încă 14 zile după externare, scrie Antena3.

„Pacientul își monitorizează starea de sănătate în autoizolare la domiciliul timp de 14 zile’’, se arată în document. „Această măsură a fost luata deoarece în China s-a observat reapariția COVID-19 Și după 28 de zile de la o ultima testare negativa’’, a spus Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iași, pentru sursa citată.