„Soţia lui care este gravidă în luna a opta, împreună cu mama și sora lui au înțeles moartea cerebrală și au fost de acord să doneze organele cu speranța ca trupului fiului și al soțului va aduce bucurie și alinare familiilor pacienților care se află pe listele de aşteptare”, spune Carmen Pantiş, coordonator transplant Oradea.

„Mulțumim familiei care a fost de acord cu prelevarea de țesut. Este foarte rară”, a spus Andrei Nica, medic primar ortoped.

Rinichii bărbatului în vârstă de 35 de ani au ajuns la un bolnav din Cluj, corneea la Spitalul Universitar, țesutul la Spitalul Colentina din Capitală, iar ficatul la Institutul Clinic Fundeni.

„Am prelevat ficatul, operația a durat 3 ore. Organul a fost foarte bun având în vedere că donatorul a fost în varstă de 35 de ani și cu siguranță va salva o viață”, a declarat Guenadiy Vatachki, medic specialist chirurgie generală.

„Anul acesta am avut 149 de identificări de pacienți în moarte cerebrală, care au dus la 54 de donatori”, spune Radu Zamfir, președinte ANT.

 

Te-ar putea interesa și: