Germania se confruntă cu o invazie de insecte. Cercetătorii au prezentat care problemele pe care le pot crea
- Andra Puiu
- 22 noiembrie 2022, 17:16
Experții avertizează în legătură cu problemele pe care unele insecte le pot cauza. Germania se confruntă, deja, cu o invazie a acestor insecte care sunt originare din Argentina.
Cercetătorii din Germania au localizat o colonie de furnici argentiniene în Baden-Witenberg. Aceste insecte au fost numite „cel mai mare prădător din lume”. Oamenii de știință germani susțin că aceste furnici își formează supercolonii care se întind pe mii de kilometri. De asemenea, ele amenință ecosisteme întregi.
Furnicile sunt originare din Argentina. Ele s-au răspândit în aproape toate zonele temperate și subtropicale. Acum „cel mai mare prădător din lume” a fost văzut în Baden-Württemberg, în Heilbronn. Ele reprezintă o problemă foarte mare pentru echilibrul ecosistemului.
Așadar, aceste furnici sunt considerate o specie invazivă. Atunci când își formează coloniile lor, aceste insecte distrug speciile native de furnici. Insectele argentinene se întind cu o rată de până la 270 de metri pe an. În plus, această specie de furnici este extrem de agresivă. De multe ori au fost văzute când atacau cuiburile altora.
Furnici argentiniene în Germania
Inspectorul Johann Ekov a descoperit primul caz de „cel mai mare prădător din lume” la Heilbronn, în luna noiembrie. Furnica argentiniană este periculoasă pentru că este omnivoră. Acest lucru înseamnă și că această specie poate transmite boli prin alimente contaminate.
În același timp, faptul că se întind pe sute sau chiar mii de kilometri este și mai îngrijorător. Cea mai mare supercolonie formată se întinde pe o suprafață de până la șase mii de kilometri lungime și începe de la coasta de nord a Italiei, trece prin Franța și Spania și de-a lungul coastei Atlanticului, prin Portugalia și ajunge până în nord-vestul Spaniei. Această specie de furnică din Argentina acționează ca un mega-organism atunci când își caută hrană și un habitat. Acest lucru poate duce la distrugerea de ecosisteme întregi.
În plus, Ekov a susținut că este nedumerit de comportamentul nou, neobișnuit al furnicilor argentiniene. Insectele chiar au început să pătrundă și în locuințe. „Ne luptăm cu ele în grădini sau pe terase de câțiva ani”, spune Ekov. „Furnicile s-au adaptat să trăiască în condiții mai dure”, notează Ziarulromanesc.ro.