Chipul pe care doar o „mamă” îl poate iubi. Cum arată o furnică de aproape

Chipul pe care doar o „mamă” îl poate iubi. Cum arată o furnică de aproape Sursa: Dreamstime.com

O fotografie de aproape a unei furnici i-a adus lituanianului Eugenijus Kavaliauskas notorietatea la concursul de fotomicrografie Small World al Nikon, dar și uimirea celor care au văzut, pentru prima dată, cum arată o mică furnică în realitate.

Deși pare o imagine din serialul „House of the Dragon" („Casa Dragonului”) de la HBO, prim-planul ipostaziază o furnică. Fotograful lituanian a participat la cea de-a 48-a ediție a Small World, competiția care urmărește să „recunoască excelența în fotografie prin microscop", potrivit presei internaționale.

Prim-planul unei furnici, surprins de fotograful Eugenijus Kavaliauskas

Folosind o lumină ce se reflectă, Eugenijus Kavaliauskas a surprins un prim-plan aproape terifiant cu o furnică, care pare să aibă ochii roșii și o expresie de furie pe chip. Fotograful lituanian nu a ieșit învingător al competiției, premierul I fiind acordat suedezilor Grigorii Timin și Michel Milinkovitch, care au redat o frumoasă imagine a labei din față a unui embrion de gecko diurn gigant din Madagascar. Aceștia au folosit o rezoluție de 63 x pentru a putea surprinde venele și oasele minuscule ale mâinii.

Sursa: Edition.cnn.com

Conform Nikon, în acest an s-au înscris circa 1300 de participanți din 72 de state. Înainte, Eugenijus Kavaliauskas fusese fotograf de păsări, dar apoi s-a reorintat către insecte, de care a devenit fascinat ulterior.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fascinanta lume a insectelor

Un american a descoperit că poate crea adevărate „obiecte de artă” turnând aluminiu topit în coloniile de furnici. Metalul intră prin fiecare dintre tunelurile săpate de micile insecte, apoi se întărește. După ce structura este formată, ea este scoasă din pământ și curățată, iar rezultatul este un obiect decorativ, conform CNN.

Un mușuroi de furnici poate ajunge să numere mai multe milioane de insecte, având o organizare foarte avansată pentru lumea animalelor. Coloniile acestor insecte sunt deseori descrise ca super-organisme, deoarece furnicile funcționează ca o entitate unitară, ele lucrând împreună pentru a menține colonia în viață.