“Îmi susţin în continuare ideile, indiferent dacă câştig sau pierd. Din păcate, acum pierd prea mult în multe locuri”, a declarat George Soros în interviul amintit. Fundaţia Soros Fund Management LLC a achiziţionat acum o lună o parte din acţiunile prestigiosului ziar american, în valoare de trei miliarde de dolari, astfel că nu este surprinzător că această publicaţie, care de altminteri lansează adesea critici la adresa Guvernului Ungariei, a realizat un interviu cu influentul om de afaceri, notează Magyar Idok, considerată portavocea FIDESZ, partidul lui Viktor Orban.

În interviul acordat ziarului New York Times, Soros a recunoscut că şi el a făcut greşeli, de exemplu, atunci când a crezut că premierul ungar este altfel. Numele lui Viktor Orbán este menţionat în acest interviu de 37 de ori. Miliardarul mărturiseşte cu o sinceritate surprinzătoare că statul iliberal reprezentat de Viktor Orbán pare mai convingător pentru oameni.

Magyar Ikok scrie că din interviu a rezultat că în ultima perioadă George Soros este preocupat de imaginea sa, de ce cred oamenii despre el, şi nu este deloc fericit din cauză că are mulţi duşmani. Răspunzând la o întrebare, Soros a precizat că nu poate merge în Ungaria, deoarece ar fi dăunător pentru el după ce Viktor Orbán a lansat cu succes o campanie împotriva sa.