George Simion contestă legea pensiilor speciale. AUR se dezice de votul dat la Senat

George Simion contestă legea pensiilor speciale. AUR se dezice de votul dat la SenatGeorge Simion. Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

George Simion contestă legea pensiilor speciale, trecută cu votul decisiv la Camera Deputaților, în condițiile în care AUR a votat în favoare la Senat. Ba mai mult, de la tribuna parlamentului, Claudiu Târziu, colegul lui Simion, a apreciat că legea, în forma rezultată după reexaminare „e mai bună decât până în prezent”.

George Simion a contestat legea pensiilor speciale care a trecut de Parlament și cu votul senatorilor AUR. El spune că noua lege nu desființează pensiile speciale. Acest act normativ, spune George Simion doar taie din anumite pensii speciale. El a spus că AUR nu este de acord cu tăierea pensiilor poliţiştilor, militarilor, rezerviştilor, care sunt incluşi acum „în categoria jefuitorilor”.

George Simion a susținut o conferință de presă, pe acest subiect, alături de Claudiu Târziu. În Senat, acesta din urmă avea o cu totul altă părere, în urmă cu o săptămână. Senatorul AUR aprecia că legea este mai bună după reexaminare. Acum și-a schimbat punctul de vedere, după cel al colegului său de partid. Deputatul Simion, șeful AUR, a spus că a văzut, în Camera Deputaţilor, cum actuala coaliție se preface că taie pensiile speciale.

„Pe parcursul dezbaterilor din comisiile de la Camera Deputaţilor şi de la Senat, prin amendamentele depuse de colegii mei, am încercat să scurtăm perioadele în care se taie pensiile cu adevărat nesimţite, cu adevărat speciale şi am încercat să reducem cuantumul pensiilor nesimţite, pensiilor speciale, pensiilor mai mari decât salariul preşedintelui”, a declarat George Simion.

George Simion acuză legea pensiilor speciale

Politicianul AUR a mai spus că aceasta este singura formă prin care se pot tăia privilegiile. Aceasta deoarece nu se poate interveni asupra unor drepturi aflate în plată. El a acuzat coaliția PSD – PNL că i-a inclus și pe polițiști și militarii rezerviști în categoria specialilor.

„E singura formă prin care se poate umbla la nişte pensii aflate în plată e singura formă prin care se pot tăia nişte privilegii, pentru că nu intervenim asupra drepturilor. Ce au făcut ei? I-au inclus pe poliţişti, pe militari, rezervişti, care sunt încă la dispoziţia Armatei Române, care iau pensii de mizerie - de 3.000 - 3.500 de lei - în categoria specialilor, în categoria pensiilor nesimţite, în tagma jefuitorilor”, a susţinut George Simion.

În conferința de presă, politicianul a mai spus că AUR se opune „acestui simulacru”, „acestei forme fără fond” în care nu se taie nimic. George Simion nu este de acord cu așezarea, laolaltă a oamenilor care şi-au făcut datoria faţă de statul român şi a îmbuibaţilor, sinecuriştilor și a înavuțiților.

În această categorie, i-a inclus pe cei care au ieşit la pensie la 40 de ani, cu indemnizații speciale de 7.000 - 8.000 - 10.000 de euro.

„Ăsta este mesajul nostru, ăsta a fost votul final din Parlament”, a adăugat Simion.

Claudiu Târziu

Claudiu Târziu Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Claudiu Târziu justifică votul pozitiv de la Senat

La rândul său, Claudiu Târziu a ținut să justifice votul pozitiv dat de AUR la Senat, pe această lege. El a fost nevoit să se dezică de votul dat la Senat, în acord cu George Simion. Drept urmare, senatorul a afirmat că votul senatorilor AUR nu a fost înțeles corect. Iar în acest sens a dat vina pe așa zisa propaganda anti-AUR.

Claudiu Târziu a pozat într-o victimă a PSD, PNL și USR. Aceasta în condițiile în care senatorii AUR au votat legea pensiilor speciale la Senat, cot la cot cu cei pe care îi acuză. De altfel, același Târziu aprecia, la momentul respectiv, că legea refăcută este mai bună decât cea anterioară.

„Aşa s-a întâmplat şi cu votul nostru din Senat. Legea aceasta nu desfiinţează pensiile speciale, legea aceasta taie puţin din anumite pensii speciale şi numai din anumite, pentru că CCR şi-a apărat drepturile. Judecătorii Curţii Constituţionale şi-au apărat propriile lor interese, şi au apărat şi interesele unor magistraţi - cei mai mulţi dintre beneficiarii acestor pensii speciale. La Senat noi am preferat să votăm această lege pentru că este un început de dreptate”, a spus senatorul Claudiu Târziu.

El a mai spus că este vorba despre un pas spre dreptate, această lege, și de aceea a fost votată de AUR. Însă, a spus Târziu, votul pozitiv, alături de PSD și PNL nu înseamnă că AUR susține privilegiile de castă. Ba mai mult, a spus, AUR este împotriva pensiior speciale, așa cum a spus și George Simion.

„Nu e dreptate până la capăt, dar este un pas spre dreptate, se taie puţin din aceste pensii speciale. La Camera Deputaţilor colegii au decis că mai bine resping în totalitate legea care nu face dreptate până la capăt pentru români. Şi una şi cealaltă dintre opţiuni are justificări legale şi morale, dar niciuna nu susţine pensiile speciale, nici una nu este în favoarea privilegiilor de castă pe care şi le-au făcut unii cu ajutorul unor politruci care au guvernat prea mult ţara”, a explicat senatorul.