Evenimentul Zilei > International > Doliu uriaș în politica internațională! A murit „arhitectul” diplomației din SUA
Doliu uriaș în politica internațională! A murit „arhitectul” diplomației din SUA

Doliu uriaș în politica internațională! A murit „arhitectul” diplomației din SUA

George Shultz, unul dintre cei mai mari diplomați din Statele Unite ale Americii, a murit. Acesta a fost un apropiat al președintelui Ronald Reagan.

George Shultz a murit! George Shultz, fostul secretar de stat al preşedintelui american republican Ronald Reagan şi arhitect important al diplomaţiei americane de la sfârşitul Războiului Rece, a decedat sâmbătă la vârsta de 100 de ani, a anunţat duminică Hoover Institute, informează AFP.

„Unul dintre cei mai mari strategi ai tuturor timpurilor, care a activat în timpul a trei preşedinţi americani, George P.Shultz a decedat pe 6 februarie”, a precizat pe site-ul său acest centru de reflecţie afiliat universităţii californiene Stanford.

„Shultz a jucat un rol-cheie, împreună cu preşedintele Ronald Reagan, în modificarea cursului istoriei, folosind toate instrumentele diplomaţiei pentru a pune capăt Războiului Rece”, adaugă acest institut, în care fostul ministru a fost membru timp de peste 30 de ani.

George Shultz a murit! A ocupat funcții importante în Guvernul SUA

George Shultz a ocupat de-a lungul vremii patru funcţii diferite în Guvernul federal american: ministru al afacerilor externe, ministru al trezoreriei, al muncii şi pentru buget.

Un alt secretar de stat al unei preşedinţii republicane, Condoleezza Rice, a salutat memoria unui „mare om de stat american” şi ”adevărat patriot”,  care „a făcut lumea mai bună”.

Sursa: Agerpres