Evenimentul ZileiJustitieGeorge Copos, acuzat de un istoric că a PLAGIAT cartea „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”

George Copos, acuzat de un istoric că a PLAGIAT cartea „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”

George Copos, acuzat de un istoric că a PLAGIAT cartea „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”
Eliberat condiționat, ieri, din închisoare, George Copos este bănuit de plagiat într-una dintre cele cinci cărți pe carea le-a scris în perioada de detenție.

Fostul patron al Rapidului este acuzat de istoricul Cătălin Parfene că a plagiat cartea intitulată „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, această fiind lucrarea de master a istoricului, în 2005.

Actualmente membru în Comisia de Statistică a Federației Române de Fotbal, Parfene cere conducerii pentitenciarului să facă publică lucrarea științifică parafată de Copos.

„Evenimenul zilei” a contactat Editura Niculesc, cea care s-a ocupat de cartea scrisă de George Copos în perioada sa de detenție. Angajatul unității ne-a declarat că „toată conducerea este plecată în străinătate”.

Iată postarea istoricului Cătălin Parfene, pe Facebook:
„Dragi tovarasi, va supun atentiei un posibil si cat se poate de plauzibil plagiat. Astfel, una dintre lucrarile stiintifice pentru care a fost eliberat astazi Copos George este urmatoarea si – atentie ! – este de negasit la editura sau la Biblioteca Nationala: COPOS, GHEORGHE. Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI / Gheorghe Copos ; pref.: prof. univ. dr. Stelian Brezeanu. – Bucureşti : Editura NICULESCU, 2014 Bibliogr. ISBN 978-973-748-874-9 / 94(498)"13/15" / CIP 2014-16844. Iar teza mea de master de la Facultatea de Istorie din 2005 se intituleaza "Politica matrimoniala a domnilor din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI", cu indrumator – acelasi Stelian Brezeanu… Sunt mai mult decat interesat de cartea lui Copos (repet : de negasit !) pentru a vedea cum « autorul » completeaza, modifica, revolutioneaza aceasta nisa de cercetare de care m-am ocupat”, a scris Parfene pe facebook.


Accesează: