Într-o scrisoare adresată Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și Patriarhului Daniel, legată de comemorarea masacrului de la Fântâna Albă, avocatul Antonie Popescu, senior al Ligii Studenților și fost secretar de stat pentru românii de pretutindeni, spune:

“Așteptările conaționalilor noștri se îndreaptă și spre o reprezentare printr-un ierarh al Bisericii Neamului Lor, la această comemorare.

De altfel, organizatorii au trimis și o invitație către Patriarhie, în speranța că participarea unui ierarh/un membru al Sfâtului Sinod va fi ți un bun prilej de a discuta câteva din problemele care îi frământă în present, inclusiv pe tărâm bisericesc.

De la căderea imperiului sovietic, în fiecare an, în a doua zi de Paști (luni) ei se adună la stejarul lui Ștefan cel Mare de la Codrii Cosminului, pentru a-ți aminti de toți eroii lor și a-L cinsti și pe Dreptcredinciosul Voievod.

O invitație a fost făcută și printr-o scrisoare deschisă publicată și pe rețelele de socializare

 

În speranța unui semnal bun către conaționalii noștri,

 

Cu prețuire, Av. Antonie Popescu”.

Masacrul de la Fântâna Albă a avut loc la 1 aprilie 1941, în Bucovina de Nord unde între 2000 şi 4000 de români au fost uciși de către trupele sovietice când încercau să treacă granița din URSS în România.