Potrivit surselor „Evenimentului zilei”, descinderile generalului (trimis în judecată de DNA în dosarul DIPI) nu sunt atât de politice pe cât de domestice. Mai exact, Gabriel Oprea îşi vizitează porumbeii şi câinele de suflet, botezat „Rocky”.Cum vorbeşte Oprea cu un setter

Un vicepreşedinte UNPR ne-a povestit, la adăpostul anonimatului, despre aceste vizite. „Gabriel Oprea trece săptămânal pe la sediul central. Acolo îl mai aşteaptă doi-trei lideri şi portarul – cel care, totodată, este şi îngrijitorul animalelor lui Oprea: porumbeii şi câinele Rocky, un setter corcit pe care domnul senator îl mai alintă şi „Băiatul”, „Viteazul” sau „Voinicul”. Portarul se ocupă de sănătatea şi hrana lui Rocky, e principala sa ocupaţie. Îi cumpără cele mai scumpe conserve şi jucării în formă de oase. Gabriel Oprea petrece mult timp în curte, unde se joacă cu Rocky, îl mângâie şi îl hrăneşte. Vorbeşte cu el şi-l bate pe piept!”, ne-a precizat sursa citată. De fapt, Oprea a susţinut întotdeauna că Rocky este mascota UNPR, setterul având o „căsuţă” construită în curtea sediului.

Porumbeii generalului, cei mai frumoşi din lume

Potrivit relatărilor progresiştilor, Gabriel Oprea petrece în compania lui Rocky nu mai puţin de 20-30 de minute, şi-apoi îşi vizitează porumbeii – este vorba despre câţiva hulubi voiajori cărora le-a construit o locuinţă pe măsură –, cărora le acordă în jur de 15 minute. „Tot portarul cumpără şi grăunţele pentru porumbei; întotdeauna, i le aduce lui Gabriel Oprea, iar senatorul le aruncă porumbeilor. Îi place să privească aceste păsări despre care spune că, în simplitatea lor, sunt cele mai frumoase din lume. Uneori, Rocky se agită, latră şi sperie porumbeii, iar Gabriel Oprea îl ceartă, îl dojeneşte cu afecţiune. Când Oprea s-a retras din funcţia de preşedinte, prin UNPR circula o glumiţă: „Bine că nu l-a făcut pe Roky preşedinte!”, ne-a povestit sursa citată.

Gelozii progresiste

Întotdeauna, liderii UNPR care au ghinionul să fie la sediu cu ocazia acestor descinderi, sunt nevoiţi să ia parte şi ei, la întâlnirile generalului cu Rocky şi cu porumbeii, indiferent de condiţiile meteorologice. Unii dintre aceştia chiar se simt ofensaţi că Gabriel Oprea alocă mai mult timp îngrijirii animalelor de suflet decât colaboratorilor săi politici.