Evenimentul Zilei > Justitie > Generalii purificați de „șamanul englez” au dat probe de sânge pentru controlul antidrog
Generalii purificați de „șamanul englez” au dat probe de sânge pentru controlul antidrog

Generalii purificați de „șamanul englez” au dat probe de sânge pentru controlul antidrog

Departe de instituțiile Bucureștiului, care îi cunoșteau ca importanți șefi ai unor servicii secrete, chestorul Gelu Oltean și generalul Gabriel Crețu, adjunctul șefului SPP, s-au trezit în clinica din satul Stănești cu ”mascații” peste ei și cu niște ofițeri de poliție total necunoscuți.

Pe generalul Crețu l-au sculat din pat, la fel ca și pe colegul lui de cameră, un avocat din București. Cei doi se pare că făceau jumate-jumate prețul de 1.000 de euro pentru o cameră.

Necunoscuții oameni ai legii erau veniți la clinica cu terapii amazoniene din Dâmbovița tocmai de la Brașov. Procurorii DIICOT Brașov au desfășurat acțiunea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, iar descinderea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale I.P.J.Braşov, Serviciului de Criminalistică din cadrul I.P.J.Braşov precum şi a jandarmilor.

Cu toții au împânzit, pe 14 decembrie, Clinica din satul Stănești, de lângă comuna Răcari, care îi aparține Vanessei Youness, iubita fostului șef al serviciului de informații din Ministerul de Interne, Gelu Oltean.

Imediat după descindere, procurorii DIICOT au comunicat că la clinica respectivă aveau loc ședințe cu un ritual aparte, un gen de terapie ezoterică în timpul căreia se consuma Ayahuasca, un ceai adus din Peru care conține un drog de mare risc, DMT. Cele 41 de persoane găsite în interiorul clinicii-hotel au fost audiate și li s-au luat probe de sânge pentru ca analizele de laborator să stabilească dacă există urme de drog. Rezultatele de la INML vor mai întârzia. În urma percheziţiei au fost ridicate trei kilograme de ayahuasca, precum şi două kilograme de fragmente vegetale ce conţin același drog, a precizat DIICOT.

Acțiunea de la „clinica de la țară” s-a lăsat și cu plecări importante din instituțiile statului. Informațiile au venit doar pe surse, fiindcă inițial nu s-a anunțat că plecările de la Palatul Cotroceni ar avea vreo legătură cu afacerea chestorului Gelu Oltean și a iubitei sale.

Știrea că președintele Kalus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a prim-adjunctului directorului SPP Gabriel Creţu, general-locotenent – cu trei stele, nu a trezit niciun fel de suspiciune. Trecerea în rezervă, s-a spus, a fost făcută la cererea generalului în vârstă de 53 de ani. Era unul dintre cei mai longevivi șefi din SPP, el fiind transferat de la trupa specială a Jandarmeriei, „Acvila”, în anul 2005.

Vineri, însă, informațiile parvenite pe surse dezvăluiau că generalul Gabriel Crețu a fost nevoit să părăsească instituția deoarece procurorii DIICOT, care au descins în clinica de la țară unde se consuma ceai Ayahuasca, l-au găsit acolo. Crețu era unul dintre parti cipanții care se bucurau de tratamentul șamanului englez, Thomas Lishman, despre care se spune că ar fi fost ofițer MI6. Martor în dosar, el a declarat că mergea acolo pentru masaj.

În următoare zile au apărut alte dezvăluiri. Printre cei care frecventau clinica chestorului Oltean și a iubitei sale se numărau persoane din lumea magistraților și a avocaților, politicieni, vedete din show-biz și ofițeri din cercul apropiat de fostul șef al DIPI. Unele dintre aceste persoane au participat și la excursii în Peru, pentru a fi tratate de șamani autentici. S-a vehiculat informația că și purtătoarea de cuvânt a Administrației Prezidențiale, Mă dă lina Dobro volschi, demisionară și ea în aceeași zi cu generalul Crețu, ar fi frecventat clinica, însă nu există nicio confirmare serioasă.

Gelu Oltean , Vanessa Youness și Thomas Lishman sunt arestați pentru trafic de droguri pentru 30 de zile. Toți neagă că ar fi știut că ceaiul, care se vinde și pe Olx, ar fi un drog.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: