În timpul emisiunii sale, Michael Smerconish a discutat despre opinia lansată de procurorul Michael Stern într-un articol publicat de USA Today despre absorbția vaccinării.

„Trebuie să evităm oamenii, trebuie să evităm oamenii care nu doresc să se vaccineze”, a spus Smerconish, fiind de acord că ar trebui să devină obligatorie vaccinarea ca o condiție la angajare.

Jurnalistul merge şi mai departe cu afirmațiile sale şi spune că ar trebui „ostracizați” (eliminaţi) din societate cei care refuză vaccinul, spunând că membrii familiei și prietenii ar trebui să-i elimine din viaţa lor.

Continuând să citeze articolul lui Stern, Smerconish a declarat: „Oamenii ar trebui să solicite prietenilor să fie vaccinați pentru a participa la grătare și la zilele de naștere pe care le găzduiesc – prietenii ar trebui să nu-i lase pe prietenii să răspândească COVID-19”.

Smerconish a dezvăluit apoi cu mândrie rezultatele unui sondaj pe site-ul său web, care a constatat că 73% dintre respondenți au considerat că este „timpul să-i evităm”.

Criticile nu au întârziat să apară: „Nu-și dă seama @Smerconish că vrem absolut să fim evitați de oameni ca el și telespectatorii săi”, a remarcat Raheem Kassam. „Acesta este literalmente visul lui”.

„Acest lucru nu se va termina bine”, a comentat Donald Trump Jr, fiul fostului preşedinte al SUA

Altcineva a spus: „Smerconish și cei ca el nu îi încurajează pe ceilalți să se ferească de „vaccin”, deoarece îi interesează să stimuleze cât mai mulți oameni să facă vaccinul, şi nu fac decât să legitimeze discriminarea brutală care va fi contorizată mai târziu”.

Un alt comentator a scris: „Cu siguranță a sosit timpul să evităm CNN”. O altă opinie: „Crearea unei clase inferioare va avea efect negativ”.

Cineva a spus că suportă deja consecințele: „Vărul meu era deja așa față de mine la Paște. Acest lucru nu va face decât să înrăutățească lucrurile”.