Evenimentul Zilei > Monden > Cum a pierdut Liviu Vârciu peste 1 milion de dolari. Totul are legătură cu piesa ”Ochii tăi”, care i-a adus celebritatea
Cum a pierdut Liviu Vârciu peste 1 milion de dolari. Totul are legătură cu piesa ”Ochii tăi”, care i-a adus celebritatea

Cum a pierdut Liviu Vârciu peste 1 milion de dolari. Totul are legătură cu piesa ”Ochii tăi”, care i-a adus celebritatea

Liviu Vârciu, unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România, a recunoscut, recent, că nu este foarte priceput la afaceri. Deși melodiile sale au fost adorate de generații întregi, iar unele dintre albumele muzicale ale trupei LA, fondate de artist și Aurelian Ciocan în anul 1998, Liviu Vârciu s-a ales cu o ladă de gin și... una de ulei! Unde a greșit artistul și despre ce album este vorba?

Nimeni nu se aștepta la așa ceva! Pe cât de talentat și abil e în ale muzicii și pe scenă, Liviu Vârciu a dat cu piciorul la o uriașă oportunitate în materie financiară. Vedeta a recunoscut totul și a oferit chiar detalii despre momentul loviturii. La lansarea albumului „Ochii tăi”, unul dintre cele cu care Liviu Vârciu a scris istorie, a comis o greșeală uriașă.

De ceva timp, celebrul artist a renunțat la cariera muzicală în favoarea uneia în televiziune. Liviu Vârciu participă la diverse emisiuni și chiar a și prezentat unele. Într-un moment de sinceritate în fața camerelor, Liviu Vârciu a vorbit despre faptul că nu se pricepe mai deloc la afaceri.

Cum a dat Liviu Vârciu cu piciorul la peste un milion de dolari

Unul dintre cele mai vândute albume muzicale ale celebrei trupe LA este „Ochii tăi”. În ciuda succesului înregistrat, Liviu Vârciu nu s-a ales cu niciun ban de pe urma muncii sale. Albumul a rămas în istorie, pentru că pe coperta sa a apărut poza artistului, dar nu oricum, ci în variantă color. A fost primul album muzical din România într-o astfel de variantă, potrivit declarațiilor lui Liviu Vârciu.

Albumul s-a vândut în 865.000 de exemplare – numărul de pe „acte”, pentru că în realitate cifrele au indicat un succes mult mai mare, potrivit poziției artistului, care a menționat că nu știe exact câte CD-uri s-au vândut. Un CD muzical costa 2 dolari astfel încât persoana care comercializa albumul muzical trebuia să încaseze nu mai puțin de 1.730.000 de dolari.

A plecat acasă cu o ladă de gin și una de… ulei!

Vedeta a recunoscut, însă, că la momentul lansării albumului, când s-au discutat aspecte financiare, a susținut că nu vrea niciun ban, ci se mulțumește dacă pe album apare poza sa în varianta color. Acestea fiind spuse, Liviu Vârciu a plecat acasă aproape cu mâna goală.

„Aproape”, pentru că a primit totuși o ladă de gin și una de… ulei. „L-am dat gratis, pe o ladă de gin și una de ulei, pentru că mi-a făcut poza color. Nu știam, fraților, atunci”, a recunoscut Liviu Vârciu, potrivit profinews.

Artistul a înființat în anul 1998 împreună cu Aurelian Ciocan faimoasa trupă LA. Cântăreții au susținut 6 turnee naționale și 3 turnee internaționale, performând pentru comunități de români din SUA, Canada și Germania. În anul 2001, trupa LA a obținut premierul „Cel mai bun album de muzică de petrecere”, iar în anul 2003 premiul pentru „Cel mai îndrăzneț proiect muzical al anului”.