Evenimentul Zilei > Sport > Gattuso, emoţionat după calificare: „O dedic surorii mele. Am iubit-o foarte mult”
Gattuso, emoţionat după calificare: „O dedic surorii mele. Am iubit-o foarte mult”

Gattuso, emoţionat după calificare: „O dedic surorii mele. Am iubit-o foarte mult”

Napoli s-a calificat în finala Cupei Italiei, după meciul cu Inter Milano din retur. Partida acesta a avut o semnificaţie aparte pentru antrenorul Gennaro Gattuso.

Sora lui, Francesca, a murit la vârsta de 37 de ani, într-un spital din Busto Arsizio. Vestea a fost confirmată la data de 2 iunie, în urmă cu mai puțin de două săptămâni. Sora lui Gennaro Gattuso fusese internată încă de la începutul lunii februarie, când a trebuit să fie operată de urgență. Ulterior, ea s-a aflat la terapie intensivă, iar după patru luni a pierdut lupta cu boala.

După calificarea în finala Cupei, antrenorul le-a mulțumit tuturor celor care au fost alături de el în această perioadă dificilă: „Vreau să mulțumesc lumii fotbalului și tuturor celor care m-au sprijinit pe mine și pe familia mea. A fost foarte dificil. Dedic această calificare familiei, părinților și surorii mele. Am iubit-o foarte mult, e o pierdere imensă”, a spus Gattuso citat de  Football Italia.

În ultimul act al Cupei Italiei, care va avea loc pe Stadio Olimpico din Roma, la data de 17 iunie, Napoli o va întâlni pe campioana Juventus, care a trecut în semifinale de AC Milan, scor 1-1, la general

Acești flăcăi ne oferă totul

„Întâlnim o echipă a lui Juventus obișnuită să câștige, cu jucători care au mentalitate de campioni, deci trebuie să luptăm și să ne jucăm șansa. Știm că avem nevoie de o prestație extraordinară pentru a aduce acasă trofeul”, a mai spus Gattuso.

Gennaro Gattuso asigură că golul Inter nu a fost „o eroare a lui David Ospina” și laudă Napoli pentru că a ajuns în finala Coppa Italia: ” Acești flăcăi ne oferă totul”.

„Suntem o echipă de calitate. Am încercat să fim și mai agresivi să presăm, încă lucrăm la asta…Echipa crede în ceea ce facem, muncește din greu în cursul săptămânii și acești flăcăi ne oferă totul. Cred că nivelul calității este foarte ridicat și dacă reușim să ne apărăm și să atacăm, putem realiza lucruri grozave”. a mai declarat Gattuso continuând: „Din fericire, nu mă interesează banii, îmi pasă doar să am respectul celor cu care lucrez”, a concluzionat el.