Vestea că Grigorian Bivolaru a fost dat în urmărire internațională a surprins comunitatea yoga din Europa, mai ales că „Grig” abia fusese eliberat dintr-un penitenciar din România. Însă, ca și în țara noastră, în urmă cu câțiva ani, autoritățile din Finlanda îl acuză de trafic de persoane și abuz sexual și l-au pus pe lista Europol. Este acuzat că ar fi abuzat de tinere din Finlanda, între anii 2006 și 2013. Drept urmare, după ce, miercuri, au primit mandatul internațional de arestare emis pe numele lui Gregorian Bivolaru,  polițiștii români l-au căutat pe acesta la domiciliul din buletin, la Sibiu, însă au aflat că, pe 14 septembrie, la o zi după ce a fost eliberat, din Penitenciarul Bistrița, „Guru” a părăsit țara. Oficiali din Poliția Română au dezvăluit că liderul MISA a plecat spre o țară din Vestul Europei, pe la Vama Nădlac.

Profesorul de tantra, actor în filme pentru adulți

Coincidență sau nu, în Danemarca, la Copenhaga, a avut loc, între 17 și 18 septembrie, Tantrafestival, organizat de Natha Yoga Center, acolo unde Bivolaru este prezentat, pe pagina oficială, ca și fondator și lider spiritual, iar mai mulți români, discipoli ai lui Grig, predau „arta spirtituală”. Tantrafestival este urmat de o serie de cursuri, în perioada 18-23 septembrie, la care țin prelegeri și mai mulți profesori de yoga români. Printre aceștia, cel mai cunoscut este Advaita Mihai Stoian, care este și profesor coordonator, alături de soția sa, Adina. Despre Mihai Stoian, Antena 3 a dezvăluit, în 2016, că ar fi fost actor în filme pentru adulți, cu numele de scenă Paul Diamond.

Advaita Mihai Stoian (Sursa foto: Natha Yoga Center)

Școala de yoga, afacerea MISA

Pe site-ul Natha Yoga Center, care este susținut financiar de statul danez, Advaita Stoian se prezintă ca profesor de tantra, yoga si meditație, un discipol direct al maestrului spiritual tantric Gregorian Bivolaru. Este considerat „numărul 2” în MISA, după Gregorian Bivolaru și unul dintre cei care a înființat centrul pentru yoga. În fap, așa cum reiese din prezentări, școala este o adevărată afacere, pentru că fiecare cursant plătește sume importante de bani pentru a se „antrena spiritual”. „După mulți ani de practică sub îndrumarea liderului său, în 2002 sa mutat din România în Danemarca pentru a începe o nouă misiune spirituală ca șef al Centrului Natha Yoga (în Danemarca), care a devenit, în timp, unul dintre cele mai vii centre de cunoaștere spirituală în Europa. Din acest centru important, înțelepciunea și aspirația sa spirituală inspiră studenții de yoga nu numai în Danemarca, ci și în întreaga Europă și în restul lumii.”, se arată în prezentarea lui Advaita Stoian. Natha Yoga oferă „cursuri în profunzime cu instrumente pentru dezvoltarea personală și spirituală prin autocunoaștere profundă”. În plus, găzduiește ateliere și evenimente. Este membru aș ATMAN – Federația Internațională de Yoga și Meditație.

La Tantrafestival, pasionații de Tantra Yoga au fost atrași, la prețuri cuprinse între 67 și 107 euro, cu următorul anunț:

 „Experimentaţi o călătorie transformare!

Tantrafestival la Copenhaga 16-17/9

– 2 zile cu mai mult de 30 de ateliere şi evenimente

–  Întâlnirea de la Copenhaga va culmina cu dezbateri şi discuţii interesante

–  Evenimente în care experimentaţi magia iubirii conştiente!

– Delicioasă mâncare vegetariană, gustări crude şi cocktail-uri sănătoase pentru a-ţi alimenta energia.

Bilete single: 500 kr pentru tot weekend-ul

Adu un prieten: 800 kr pentru tot weekend-ul”.

Grigorian, „Sfântul” yoghinilor

În prezentarea de pe pagina Natha Yoga Center, Gregorian Bivolaru este prezentat ca un adevărat înțelept, care a atins starea de trezire spirituală la 19 ani, cu o descoperire crucială, după ce a studiat din „expertul român de yoga, Mircea Eliade” și scripturile sacre yoghine, cum ar fi Ramakrishna, Shivananda și Yogananda. „Ca copil, el avea adesea vise recurente despre el însuși ca un yogh tibetan cu un nivel ridicat de dezvoltare spirituală. În aceste vise, își amintea de multe tehnici yogice diferite, pe care le-a început să le practice cu rezultate uimitoare”, se arată în prezentarea făcută lui „Guru” Bivolaru.Activitatea lui „Grieg” este lăudată de discipoli până acolo încât Bivolaru este prezentat ca o fiind parte din elita intelectualilor români, în regimul comunist:  „A colaborat intens cu Ministerul român al Sănătății și Asociația psihosomatică Medicina din Bucuresti, unde a ajutat pe mulți să se vindece de boli terminale, prin practica yoga. Într-un timp relativ scurt, Grieg a devenit centrul elitei intelectuale din România, care a recunoscut imediat valoarea practică a yoga și s-au implicat cu entuziasm în practicile yoghine sub îndrumarea directă a Grieg”.

În text sunt menționate „represiunile”  autorităților împotriva sa, atât în perioada comunistă, cât și în prezent.

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a ieşit, în 13 septembrie, din Penitenciarul Bistriţa, fiind eliberat condiţionat după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa nu au contestat decizia de eliberare dată de Judecătoria Bistriţa. Liderul MISA, condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru acte sexual cu un minor, a fost încarcerat la Bistriţa la finele lunii februarie. În iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat, de instanţa supremă, definitiv, la şase ani de închisoare cu executare. Dat în urmărire internațională, el a fost prins, anul trecut, în Franța, țară în care ar fi abuzat sexual tinere finlandeze.