Gardienii care îl păzeau pe Jeffrey Epstein în noaptea sinuciderii au fost puşi sub acuzare

Gardienii care îl păzeau pe Jeffrey Epstein în noaptea sinuciderii au fost puşi sub acuzare

Gărzile responsabile cu paza lui Jeffrey Epstein au fost acuzați de falsificarea înregistrărilor pentru a indica că deținuții erau verificați în mod regulat în noaptea în care pedofilul s-a ucis.

Cei doi gardieni de la închisoare, care au fost de serviciu în noaptea în care Jeffrey Epstein s-a sinucis în celula sa, au fost puşi sub acuzațiile federalilor pentru falsificarea înregistrărilor, a anunțat procurorul american pentru districtul sudic din New York.

Tova Noel, 31 de ani și Michael Thomas, 41 de ani, „s-au așezat la biroul lor” și „au răsfoit internetul”, potrivit procurorilor. Rechizitoriul susține că ambii paznici au adormit la birou timp de două ore, apoi Noel s-a uitat la vânzările de mobilă online și Thomas a căutat vânzări de motociclete și știri sportive.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei doi au fost arestaţi aseară și s-au declarat nevinovați când au apărut în instanța, a informat NBC News. Noel și Thomas au fost eliberați după audiere cu obligaţia de a plăti cauţiunea de 100.000 de dolari fiecare. Potrivit rechizitoriului, la scurt timp după ce l-au găsit pe Epstein în celula sa, Thomas a spus unui supraveghetor că „nu au făcut rondul obligatoriu”. Apoi, se presupune că „au semnat în mod repetat certificări false care atestau că au făcut rondul pe la deţinuţi”, determinându-i pe oficialii închisorii să creadă că deținuții erau verificați periodic de către aceştia.

De fapt, niciun paznic nu a monitorizat zona între orele 10:30 pm pe 9 august până la 6:33 am 10 august - când Epstein a fost găsit mort, potrivit rechizitoriului. "După cum se pretinde, inculpații aveau obligația de a asigura securitatea deținuților federali aflați în îngrijirea lor la Metropolitan Correctional Center (MCC)", a declarat procurorul american Geoffrey S. Berman într-o declarație. "În schimb, au mințit semnând pe formularele oficiale pentru a ascunde că nu şi-au făcut datoria”.

Mai mult, FBI-ul a anunțat că va investiga circumstanțele din jurul morții miliardarului din New York

Procurorul general Bill Barr a spus că este „îngrozit” să afle despre aparenta sinucidere a lui Epstein. "Moartea domnului Epstein ridică întrebări serioase la care trebuie să se răspundă", a spus Barr, adăugând că inspectorul general al Departamentului Justiției își va deschide propria anchetă. "Avem nevoie de răspunsuri", a replicat republicana Alexandria Ocasio-Cortez.

Cu o lună înainte de moartea sa, Epstein s-a rănit în încercarea de a se sinucide. Imediat a fost mutat în celula cea mai apropiată de biroul gărzilor pentru a preveni alte tentative, potrivit procurorului american. Epstein, în vârstă de 66 de ani, a fost arestat în iulie și acuzat de abuzuri sexuale cu zeci de fete minore - unele în vârstă de 14 ani - într-o presupusă operațiune de trafic de sex între 2002 și 2005.