Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Gâlceava (ne)înțeleptului cu (toată) lumea naște … jaf. Editorial de Ingrid Mocanu
Gâlceava (ne)înțeleptului cu (toată) lumea naște … jaf. Editorial de Ingrid Mocanu

Gâlceava (ne)înțeleptului cu (toată) lumea naște … jaf. Editorial de Ingrid Mocanu

Iată că săraca opoziție, disperată să câștige voturi doar lovind în Dragnea și lăudând Statul Paralel nu mai are loc de pesediști. O nouă gălceavă, cu acuzații de tăieri de porc și mângâieri pe ghips și de lașitate în fața Statului Paralel zdruncină din interior cel mai mare partid din România. Una dintre cele mai dure fraze, care l-au lovit la temelie pe ”dictatorul” Dragnea a fost chiar aceea în care s-a spus că ”dacă Dragnea voia să dea amnistia, atunci o dădea”.

Ezitările liderului politic, care în sondaje este văzut drept cel mai puternic om din România au făcut ca PSD – ul să fie identificat cu slăbiciunea, cu lipsa de reacție la abuzurile inimaginabile devoalate public cu atât de multă generozitate și contracarate cu atât de puțină vehemență. Dacă există ceva ce Gabriela Firea i-a reproșat în mod corect șefului său, devenit omul negru nu doar pentru haștagieni și opoziție, ci pentru propriii săi colegi, este chiar această ipocrizie a sa: coduri și legi tergiversate la nesfârșit. Căci da, între ce se vede la televizor și ce se întâmplă în sălile de judecată este o veritabilă prăpastie: judecători imperturbabili, deloc deranjați de protocoale, interceptări inventate, martori mincinoși ori expertize contrafăcute. Toți își văd mai departe de ceea ce știu ei mai bine să facă: să paradească!

În acest timp, în loc să existe o coerență și o reacție pe măsură a celor ce au ajuns la putere promițând poporului că vor îndrepta aceste ticăloșii, liderii puterii se ceartă pe funcții și putere: Tăriceanu nu mai vrea nicio luptă și se visează președinte, Firea se supără că nu devine ea președinte și toți se cred niște genii politice, care trebuie să fie președinți ai României, ai Europei, ai Planetei sau chiar ai Galaxiei.

Cel mai grav este că toate aceste mascarade politice ascund cea mai cumplită tentativă de jefuire a României: ”mogulii” din OMV și EXXON descind în țara noastră pentru a încerca să fure cu nerușinare resursele de gaze din Marea Neagră. Nici furtul aurului de către ruși nu este atât de grav ca această hoție ordinară. Și ea va avea efecte, dacă va avea succes, mulți ani după ce nimeni nu va mai ști cine este Dragnea sau Firea.

Așa cum popoarele migratoare năvăleau peste alogeni pentru a-i jecmăni de bunuri, așa și acum hulpavii străini dau năvală să ne ușureze de resurse. Iar serviciile sunt preocupate de bănuții lor și ai propagandei, nici gând să vegheze ca țara să fie apărată de acești mari răpitori. Asta nu este de securitate națională? Doar micile găinării pe care ei le acultau pe mandate de siguranță care costau milioane de euro pe an?

România a devenit o țară jefuită, condusă de oameni mici, cu interese meschine, de-a dreptul țățești, care nu au grija resurselor cetățenilor lor, ci ale familiilor care îi plătesc. Resursele sunt ale poporului, oameni buni, ale noastre, iar nu ale unor diletanți sau politruci, care au ajuns în fruntea țării prin maximă prefăcătorie și acum împart bucatele noastre ca și cum ar fi o ciorbă de potroace gătite de mam’mare a doua zi după o beție cruntă.

Dacă nu ne vom trezi la timp, vom rămâne în picioarele goale, cu veceul în fundul curții, pe toată perioada existenței nației noastre.