Galați: O fetiță a căzut în apele Dunării!

Galați: O fetiță a căzut în apele Dunării!

O fetiță de un an și șase luni a căzut în Dunăre.

O fetiţă în vârstă de un an şi jumătate a căzut în apele Dunării, în timp ce se afla într-o barcă cu părinții ei. Ea a fost salvată în ultima clipă de câțiva oameni.

„Imediat după ce a fost scos din fluviu, copilul a intrat în stop cardio-respirator și a fost solicitată intervenţia SMURD Galaţi, care a trimis la locul incidentului un echipaj cu ambulanţă şi un echipaj cu elicopter.

Până la sosirea echipelor de salvare, fetița a fost menţinută în viaţă de un asistent medical aflat în timpul liber.

Echipajele SMURD au resuscitat victima, care a fost transportată cu elicopterul la spital, în stare stabilă, dar gravă”, anunță romaniatv.net.

Scăldatul în locuri neamenajate, pericol de înec

Statisticile anilor anteriori arată că, odată cu încălzirea vremii, apar şi cazurile în care copii, tineri şi chiar adulţi îşi pierd viaţa, la scăldat. Din nefericire, cel mai recent eveniment de acest gen a avut loc ieri, în localitatea Gostinu, acolo unde un copil s-a înecat în Dunăre.

În acest context, ISU Giurgiu recomandă cetăţenilor să respecte măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă pe timpul desfăşurării unor activităţi recreative specifice acestei perioade, astfel:

- frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat; - evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci; - respectaţi panourile de avertizare "Scăldatul interzis, pericol de înec!"; - evitaţi să intraţi singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare; - nu intraţi în apă după ce aţi consumat alcool sau pe timp de noapte; - nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii; - nu intraţi în apa rece după expunerea la soare; - nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitatea apei, nici măcar în piscinele achiziţionate special pentru cei mici; - echipamentele speciale pentru siguranţa înotului (colac de salvare, aripioare gonflabile, tuburi gonflabile etc.) nu sunt în totalitate eficiente, de aceea trebuie utilizate de către copii sub atenta supraveghere a unui adult.

Dacă observaţi o persoană care se află în pericol de înec şi puteţi să o ajutaţi, interveniţi, fără a vă pune viaţa în pericol.

În cel mai scurt timp, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

sursa: romaniatv.net

Ne puteți urmări și pe Google News