Gălăţenii sărbătoresc titlul Oţelului cu mici şi cu bere

Gălăţenii sărbătoresc titlul Oţelului cu mici şi cu bere

Campionii Ligii I au primit ieri aviz favorabil de la TAS. Ei nu vor trebui să joace meciul cu Pandurii, iar duminică, pe Faleza Dunării, va fi carnaval.

Oţelul Galaţi este de ieri, oficial, campioana României la fotbal în sezonul 2010-2011. După ce au învins duminică pe teren propriu pe FC Timişoara (scor 2-1) şi au declanşat fiesta în oraş, "oţelarii" au primit ieri şi verdictul TAS, în cazul partidei cu Pandurii Târgu-Jiu, câştigată la "masa verde".

Ieri, organismul de la Lausanne a decis că meciul dintre gă lăţeni şi gorjeni nu se va mai juca. "TAS a respins ca inadmisibil primul apel făcut de Pandurii Târgu-Jiu (...). Rezultatul meciului dintre Pandurii şi Oţelul rămâne neschimbat, 0-3", se arată în comunicatul apărut pe site-ul celor de la TAS.

Muzică de la Holograf

Ne puteți urmări și pe Google News

"Decizia asta este absolut firească. Nu am avut emoţii în privinţa hotărârii TAS. Eu aştept nişte telefoane de felicitare de la oamenii care ne contestă. Am telefonul deschis, dar nu mă sună nimeni", ne-a declarat Marius Stan, preşedintele Oţelului, cel care la finalul campionatului îşi va respecta promisiunea şi va parcurge distanţa dintre Slănic-Moldova şi Galaţi (234 de kilometri) pe jos.

Duminică, în Galaţi va fi sărbătoare câmpenească. Echipa de fotbal va primi din partea celor de la LPF trofeul şi medaliile care le revin pentru câştigarea campionatului. Iniţial, forul con dus de Mitică Dragomir ar fi vrut să organizeze ceremonia de premiere sâmbătă, la Ploieşti, după meciul Astra - Oţelul. Mol dovenii au ţinut însă să sărbătorească alături de suporteri.

Petrecerea va începe la ora 17.30, pe Faleza Dunării. Campionii vor fi premiaţi de jucătorii echipei care în 1988 o învingea pe Juventus Torino în Cupa UEFA, cu 1-0, printr-un gol marcat de Ion Profir. Vor fi prezenţi de asemenea, Cornel Dinu şi Ioan Sdrobiş, antrenori ai Oţelului în acea perioadă.

Fotbaliştii campioanei vor fi plimbaţi cu un vapor, iar cei prezenţi la sărbătoare se vor delecta cu mici şi bere. Atmosfera va fi întreţinută de trupa Holograf.