Evenimentul Zilei > Social > Gabriela Firea „ȘI-A GĂSIT NAȘUL“. Angajații Circului Globus fac scut în jurul managerului demis. „SEMNAȚI PETIȚIA!“
Gabriela Firea „ȘI-A GĂSIT NAȘUL“. Angajații Circului Globus fac scut în jurul managerului demis. „SEMNAȚI PETIȚIA!“

Gabriela Firea „ȘI-A GĂSIT NAȘUL“. Angajații Circului Globus fac scut în jurul managerului demis. „SEMNAȚI PETIȚIA!“

Incendiul izbucnit la o anexă a Circului Globus din strada Petricani din sectorul 2 al Capitalei, în urma căruia 11 animale au murit asfixiate, a dus la demiterea managerului general. Angajații au semnat petiția online pentru repunerea acestuia în funcție și cer tuturor iubitorilor de Circ să facă și ei același lucru

Demiterea managerului general al Circului Globus a creat haos printre angajați. Oamenii nu mai vor să muncească după ce Gabriela Firea, primarul Capitalei, l-a dat afară pe Victor Coman. Mai mult, aceștia, dar și foști angajați ai instituției, iubitori de circ și chiar și trupe concurente, au semnat o Petiție Online de susținere a lui Coman. Au nevoie de 2.000 de semnături până luni, 16 ianuarie 2017.

„Te rog să ne ajuți cu această petiție. Trebuie să facem dreptate unui OM care iubește Circul, susține arta și, nu în ultimul rând, iubește animalele. Distribuie și prietenilor tăi care cred în arta circului. Până luni trebuie să strângem 2.000 de semnături“, este anunțul făcut pe pagina de socializare a unei iubitoare de Circ.

„Datorită strategiei lui manageriale, Circul Globus a ajuns în secolul XXI ținând pasul cu marile Circuri Internaționale“, este un alt mesaj lăsat de un alt iubitor de Circ pe rețeaua de socializare. 

„Semnez această petiție din respect pentru un OM care a demonstrat de nenumărate ori că îi pasă atât de bunul mers al Circului Globus cât și de salariații și colaboratorii acestei instituții de cultură. Sper din tot sufletul că decizia de demitere din funcție a d-lui Director Victor Coman să fie o decizie luată în pripă, asupra căreia doamna Primar va reveni de îndată ce va primi toate informațiile referitoare la acest accident nefericit“, scrie un angajat al Circului Globus.

Terenul le-a fost luat, animalele n-au avut unde să stea

Tribunalul Bucureşti a decis restituirea, în anul 2010, în natura, lui Gheorghe Stelian, a două terenuri pe care se afla menajeria Circului Globus. Este vorba despre terenul în suprafaţă de 3.029 metri pătraţi, situat în Aleea Circului nr. 5, Sector 2, şi terenul în suprafaţă de 8.264 metri pătraţi de pe str. Dinu Vintilă nr.12, Sector 2. Prin aceeaşi hotărâre, Tribunalul Bucureşti obligase Circul Globus la plata sumei de 56.465 euro pe lună, sumă ce reprezenta contravaloarea lipsei de folosinţă a celor două terenuri, începând cu luna iunie 2007 precum şi la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 474.531,5 lei.

Primăria Capitalei trebuia să asigure cazarea animalelor în condiții adecvate

De atunci, conducerea Circului se chinuie să construiască o nouă menajerie, după ce printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti din luna iulie a anului trecut, o suprafaţă de 11.050 de metri pătraţi din Parcul Circului a fost dată în administrarea Circ&Variete Globus, pe o perioadă de cinci ani. Decizia a fost luată pentru a compensa retrocedarea terenului menajeriei Circului, ca soluţie temporară, până la rezolvarea în instanţă a problemei, prin recursul înaintat de Primăria Capitalei. Nu s-a întâmplat acestu lucru. Recent, şefii Circului au cerut ca terenul să le fie dat pe o perioadă mai lungă de timp, pentru a putea amenaja o menajerie cum trebuie pentru animale. Până la rezolvarea situației, Primăria Capitalei, în calitate de administrator al Circului Globus, este cea care trebuia să asigure cazarea animalelor în condiții adecvate.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat pentru EVZ, că animalele erau ţinute într-un imobil al Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), subordonată instituției pe care edilul-șef o conduce de mai bine de șapte luni, căruia abia i s-a reparat acoperişul anul trecut. Acoperişul era improvizat din prefabricate. Potrivit edilului-şef, încăperea în care erau ţinute animalele era încălzită cu ajutorul caloriferelor electrice.

FOTOGRAFII: ISU BUCURESTI-ILFOV

 

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: