Judecătoarea acuzată de ANI că nu poate justifica averea, promovată de CSM

Judecătoarea acuzată de ANI că nu poate justifica averea, promovată de CSM Sursa foto: Arhiva EVZ

Judecătoarea Gabriela Cristina Mazilu este acuzată de Agenţia Naţională de Integritate că nu justifică peste 6 milioane de euro, însă cu toate acestea a fost promovată de CSM la Curtea de Apel Bucureşti.

Gabriela Cristina Mazilu, judecătoarea din România aflată în centrul unui scandal de proporții, a fost promovată. Astfel, aceasta va fi transferată de la Tribunalul București la Curtea de Apel București.

Gabriela Cristina Mazilu, promovată de CSM

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis ca Gabriela Cristina Mazilu să fie promovată. Judecătoarea este acuzată de Agenția Națională de Integritate că nu își poate justifica averea de peste de peste 6 milioane de euro.

Astfel,  începând cu ianuarie 2024, Gabriela Cristina Mazilu se va muta de la Tribunalul Bucureşti la Curtea de Apel Bucureşti. Măsura s-a aflat pe ordinea de zi a CSM, fiind soluționată în 21 noiembrie 2023. Conform procedurii, CSM a aprobat transferul judecătoarei la Curtea de Apel Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Măsura s-a aflat pe ordinea de zi a CSM, fiind soluționată în 21 noiembrie 2023.

Delegată pentru câteva luni

Numele judecătoarei vizate de ANI apare pe portalul Curţii de Apel Bucureşti.Aceasta ar fi fost transferată în cadrul Secţiei a 5-a Civile. Conform listelor judecătorilor publicate pe site-ul oficial al CSM, Gabriela Cristina Mazilu figurează în continuare și la Tribunalul București.

Anumite surse judiciare susțin că judecătoarea ar fi fost delegată pentru câteva luni.

Gabriela Cristina Mazilu promovată de CSM

Gabriela Cristina Mazilu, promovată de CSM. Sursa foto: Arhiva EVZ

Gabriela Cristina Mazilu, acuzată de ANI că nu își poate justifica averea

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a verificat averea judecătoarei la începutul lunii octombrie 2023. Oficialii ANI susțin că există o diferență nejustificată de peste 6 milioane de euro, între averea dobândită de judecătoare și veniturile pe care aceasta le-a realizat.

„ O diferență nejustificată în cuantum total de ‪30.388.515 Lei, în perioada exercitării funcției publice”, anunțau inspectorii ANI în luna octombrie.

Aceasta a fost magistrat la Judecătoria Sectorului 4, ajungând ulterior la Tribunalul București și nu își declarase proprietățile sau banii din conturi.  Conform declarației de avere, aceasta a menționat venituri de 191.932 de lei de la Tribunalul București.

În perioada în care își desfășura activitatea la Judecătoria Sectorului 4, judecătoarea a fost investigată și de Secţia Specială, vizavi de dosarul BRD de la DIICOT. Ulterior, cazul a fost clasat.