Evenimentul ZileiInternationalFuneralii regale sub teroare. Atac cu cuțitul la Londra. Doi polițiști au fost înjunghiați în centrul orașului

Funeralii regale sub teroare. Atac cu cuțitul la Londra. Doi polițiști au fost înjunghiați în centrul orașului

Funeralii regale sub teroare. Atac cu cuțitul la Londra. Doi polițiști au fost înjunghiați în centrul orașului
Doi ofițeri de poliție au fost transportați la spital după ce au fost înjunghiați în centrul Londrei, spune Poliția Metropolitană.

Este alertă la Londra după ce doi polițiști au fost înjunghiați în centrul orașului, lângă Leicester Square. Poliția a transmis că rănile nu pun în pericol viața celor doi, iar incidentul s-a petrecut în jurul orei șase dimineața.

Purtătorul de cuvânt al serviciului de ambulanță din Londra a declarat că la fața locului au fost trimise trei ambulanțe, un medic și o ambulanță aeriană.

Ca de obicei, în ciuda evidențelor, poliția londoneză susține că atacul nu poate fi considerat unul de tip terorist.

Incidentul a avut loc în timp ce, la Londra, pregătirile pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a sunt în plină desfășurare, iar o mulțime de persoane se află pe străzi sau la coadă pentru a-și lua rămas bun de la suverană.

Sursa: BBC

Un bărbat a fost arestat sub suspiciunea de vătămare corporală gravă.

Potrivit primelor informații, ofițerii se află la spital. „Așteptăm noutăți despre starea lor”, a declarat un reprezentant al Poliției Metropolitane londoneze.

Atacatorul, care se pare că avea și un dispozitiv cu electroșocuri, a fost arestat sub acuzația de vătămare corporală și atac asupra forțelor de intervenție. Ulterior, suspectul arestat a fost, la rândul său, transportat la un spital pentru îngrijiri medicale.

Atac în centrul Londrei, chiar în timpul pregătirilor pentru funeraliile Reginei Elisabeta

Autoritățile au transmis că familiile celor doi ofițeri au fost anunțate, iar primarul orașului, Sadiq Khan a precizat:

„Acești ofițeri curajoși și-au făcut datoria și au ajutat publicul în acest moment important pentru țara noastră. Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de ei, de cei dragi și de colegii de poliție în urma acestui atac rușinos”.

Povestind despre atac, un agent de securitate a mărturisit că i s-a spus că un bărbat încearcă să jefuiască un magazin local. Ulterior, la fața locului a ajuns poliția, însă atacatorul i-a înjunghiat imediat pe cei doi, potrivit BBC.


Accesează: