Fulgy, fiul Clejanilor, a fost condamnat definitiv. Ce trebuie să facă pentru a nu ajunge la pușcărie

Fulgy, fiul Clejanilor, a fost condamnat definitiv. Ce trebuie să facă pentru a nu ajunge la pușcărie

Fulgy, fiul Vioricăi și al lui Ioniță de la Clejani, trimis în judecată pentru tâlhărie, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare. Instanța a dispus însă măsuri complementare, iar dacă tânărul nu le respectă va ajunge la pușcărie.

Magistrații au pronunțat, miercuri 9 noiembrie, sentința definitivă în cazul lui Fulgy, fiului Clejanilor. El a fost acuzat de tâlhărie după ce a atacat un jurnalist. Tânărul fusese condamnat în primă instanță, în luna aprilie, la doi ani de închisoare cu suspendare, dar a contestat sentința. Curtea de Apel i-a respins apelul, iar hotărârea este una definitivă.

Manole Dan Constantin Fulgeraş, alias Fulgy, a scăpat de pușcărie, dar are anumite obligații. Dacă nu le va respecta, pedeapsa se va tranforma dintr-una cu suspendare în una cu executare.

Muncă în folosul comunității

Potrivit sentinței, Fulgy trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității, dar și să se prezinte periodic la Poliție, în următorii doi ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă.

Impune inculpatului obligaţia de a se supune măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală. În temeiul art. 93 alin.( 3) din Codul penal, impune inculpatului obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 3 sau la Arhiepiscopia Municipiului Bucureşti. (…) Instanţa menţine măsura de siguranţă a obligării provizorii la tratament medical dispusă faţă de inculpat”, se arată în decizia magistraților.

Va plăti despăgubiri

Fiul Clejanilor trebuie să plătească și despăgubiri victimei și să achite toate cheltuielile de judecată. „Obligă inculpatul la plata sumei de 10.000 de lei către partea civilă. În temeiul art. 274 alin. (1) C. proc. pen., obligă inculpatul la plata sumei de 4.500 de lei – cheltuieli judiciare către stat, din care 3.000 de lei ocazionate de efectuarea urmăririi penale stabilite prin rechizitoriu”, se mai arată în sentința magistraților. La acestea se mai adaugă încă 400 de lei, cheltuieli de judecată generate de acțiunea de apel.