Regina Suthida a Thailandei s-ar afla în această perioadă în Europa.

Cu această ocazie, prim-ministrul thailandez, Prayut Chan-o-cha, împreună cu soţia lui şi cu alţi politicieni de rang înalt s-au înclinat miercuri în faţa unui portret al reginei Suthida şi au scris mesaje de felicitare într-un palat din Bangkok.

O notă a Ministerului de Interne către guvernatorii tuturor provinciilor thailandeze, datată 26 iunie, conţine instrucţiuni detaliate pentru crearea unor spaţii bogat decorate, în care să fie amplasat un portret al reginei Suthida, pentru ca publicul să îi poată aduce omagii şi să scrie mesaje de felicitare, transmite Agerpres.

Unul dintre evenimentele organizate cu prilejul aniversării reginei a avut loc miercuri la sediul Autorităţii pentru reglementarea audiovizualului din Thailanda, unde oficialii au împărţit membrilor comunităţii locale 500 de pungi-cadou conţinând orez, lapte, ulei de gătit şi săpunuri.

General și comandant

Suthida Bajrasudhabimalalakshana, în vârstă 41 de ani, a primit titlul de regină în luna mai a anului trecut, cu câteva zile înainte de încoronarea regelui Maha Vajiralongkorn.

Ea i-a succedat mamei lui Vajiralongkorn, regina mamă Sirikit, care nu a mai fost fost văzută în public de la înmormântarea soţului ei în 2017.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric