Evenimentul Zilei > Actualitate > Frontiera de vest a României. Coșmarul fiecărui final de vară: timpul de așteptare este de peste două ore
Frontiera de vest a României. Coșmarul fiecărui final de vară: timpul de așteptare este de peste două ore

Frontiera de vest a României. Coșmarul fiecărui final de vară: timpul de așteptare este de peste două ore

Mai multe puncte de trecere a frontierei din zona județelor Timiș, Arad și Bihor sunt blocate de miile de mașini, cu care românii se întorc în Europa de Vest.

Luna august este și luna concediilor pentru românii care lucrează în Europa, și se întorc acasă pentru a petrece o perioadă de timp alături de familiile lor.

Cum 30 de zile trec repede, și România a rămas repetentă la capitolul infrastructură, punctele de trecere a frontierei se blochează și ele.

Centru Info Trafic al Poliției Române a atras atenția că circulația în zona Nădlac, cel mai mare punct de trecere a frontiere, se desfășoară cu mare greutate, timpul de așteptare fiind de minim 120 de minute.

Situația era similară și la punctul de trecere de la Turnu, unde se se așteaptă minim 45 de minute.

În ultimele 24 de ore frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 44.000 de persoane şi 16.800 de mijloace de transport, dintre care 4.400 de autotrenuri. Pe sensul de ieșire din ţară au fost aproximativ 30.000 de persoane cu 9.500 mijloace de transport și 2.100 automarfare.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care în continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate”, mai spun polițiștii.

Se adaugă și turiștii de week-end

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au mai declarat că în ultimele săptămâni au înregitrat și un trafic de week-end foarte mare.

De exemplu, spun oamenii legii mulți români pleacă în Ungaria, să petreacă două zile în stațiunile de graniță, cum este și cea de la Hajduszoboszlo.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: