Novameat Steak 2.0 arată cu siguranță ca friptura găsită în magazinul alimentar, dar este de fapt făcută dintr-un amestec care include mazăre, alge marine și suc de sfeclă.

Compania a folosit o imprimantă 3D pentru a produce fibre fine din ingrediente, oferindu-i fripturii aspectul „cărnos” pe care consumatorii de carne sunt obișnuiți să-l vadă.

Este posibil ca Novameat să fi reușit să dea aspectul cuvenit, însă fondatorul Giuseppe Scionti a recunoscut faptul că nu a reușit încă să aranjeze şi gustul – deși se așteaptă să obțină o formulare finală în lunile următoare.

În prezent, Novameat cheltuie 1,50 USD pentru a produce 50 de grame din friptura 2,0 sau aproximativ 13,60 USD pe jumătate de kg.

Novameat se străduiește să reducă acest cost prin creșterea producției sale. Dacă reușește – și perfecționează şi gustul la Steak 2.0 – s-ar putea să nu treacă mult timp până când se va răspândi friptura falsă peste tot, la fel ca și burgerii, nuggeturile și chiftelele din plante care o condimentează, notează futurism.