Evenimentul Zilei > Actualitate > Friptură din plante? Se zice că ar fi cea mai „realistă”. Cât va costa
Friptură din plante? Se zice că ar fi cea mai „realistă”. Cât va costa

Friptură din plante? Se zice că ar fi cea mai „realistă”. Cât va costa

Compania spaniolă Novameat a produs friptura din plante, despre care spune că este cea mai „realistă” de până acum - iar costul este aproximativ același cu cel pe care, probabil, îl plătiți pentru o porţie de friptură tradițională de vită.

Novameat Steak 2.0 arată cu siguranță ca friptura găsită în magazinul alimentar, dar este de fapt făcută dintr-un amestec care include mazăre, alge marine și suc de sfeclă.

Compania a folosit o imprimantă 3D pentru a produce fibre fine din ingrediente, oferindu-i fripturii aspectul „cărnos” pe care consumatorii de carne sunt obișnuiți să-l vadă.

Este posibil ca Novameat să fi reușit să dea aspectul cuvenit, însă fondatorul Giuseppe Scionti a recunoscut faptul că nu a reușit încă să aranjeze şi gustul – deși se așteaptă să obțină o formulare finală în lunile următoare.

În prezent, Novameat cheltuie 1,50 USD pentru a produce 50 de grame din friptura 2,0 sau aproximativ 13,60 USD pe jumătate de kg.

Novameat se străduiește să reducă acest cost prin creșterea producției sale. Dacă reușește – și perfecționează şi gustul la Steak 2.0 – s-ar putea să nu treacă mult timp până când se va răspândi friptura falsă peste tot, la fel ca și burgerii, nuggeturile și chiftelele din plante care o condimentează, notează futurism.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.