Evenimentul Zilei > Sport > FRG lansează proiectul “Hai cu noi în țara campionilor” și anunță parteneriatul cu Le Château – Castelul din Inima Capitalei (P)
FRG lansează proiectul “Hai cu noi în țara campionilor” și anunță parteneriatul cu Le Château – Castelul din Inima Capitalei (P)

FRG lansează proiectul “Hai cu noi în țara campionilor” și anunță parteneriatul cu Le Château – Castelul din Inima Capitalei (P)

Le Château - Castelul din Inima Capitalei a găzduit, la începutul acestei luni, gala Federației Române de Gimnastică în care a fost lansat unul dintre cele mai ambițioase programe de selecție națională din cadrul mișcării olimpice românești. De asemenea, acest moment marchează începutul colaborării dintre FRG și Le Château care, în calitate de partener strategic și sponsor, va susține activitatea și demersurile sportive ale federației pe termen mediu și lung.

Proiectul “Hai cu noi în țara campionilor” are ca scop atragerea către gimnastică a unui număr cât mai mare de copii, descoperirea și creșterea de noi talente, pentru asigurarea unor generații viitoare valoroase de gimnaste și gimnaști. Programul se adresează copiilor cu vârsta între patru și șase ani, cu calități fizice și psihice care îi recomandă ca viitori performeri și care își doresc să facă performanță în gimnastica artistică, feminină și masculină, precum și în cea aerobică. Proiectul se va derula în perioada 2018 – 2022 și va avea în vedere organizarea unei selecții la nivel național, susținută de o campanie media, cu implicarea fostelor glorii ale gimnasticii, a Ministerului Tineretului și Sportului, a Ministerului Educației Naționale și a companiilor din mediul privat care doresc să se implice și să susțină gimnastica românească.

 

Obiectivul programului “Hai cu noi în țara campionilor” vizează mărirea bazei de selecție pentru gimnastica artistică, feminină și masculină, precum și cea aerobică, alături de constituirea colectivelor tehnice și de pregătirea acestora pentru formarea corectă a copiilor selecționați, creșterea nivelului tehnic al sportivilor și antrenorilor, pentru continuarea tradiției în acest sport.

La eveniment au participat personalități recunoscute din lumea sportului, precum Mariana Bitang, Octavian Bellu, Mihai Covaliu – Președintele COSR, Cosmin Razvan Butuza – Secretar de Stat Ministerul Tineretului și Sportului, Sandra Izbașa, Monica Roșu, Silvia Stroescu.

 

În urma parteneriatului cu Federația Română de Gimanstică, Le Château – Castelul din Inima Capitalei  devine un promotor al performanței și excelenței în sport și susține ambițiosul program al Andreei Răducan, prin care aceasta a ajuns în fruntea gimnasticii din țara noastră.