„Acest dispozitiv robust, care constituie aproape un sfert din forța de manevră a batalionului desfășurat în Lituania, dă expresie concretă angajamentelor politice și demonstrează solidaritatea franceză cu aliații săi baltici”, afirmă statul-major al armatei franceze, scrie Zone Militaire.

„Această implicare multinațională constituie, de asemenea, o oportunitate excelentă de a perfecționa interoperabilitatea forțelor noastre cu cele ale națiunii-cadru a Eenhanced Forward Presence în Lituania (Germania), a națiunii gazdă și a tuturor celelalte națiuni care contribuie la misiuni. De asemenea, ajută menținerea soldaților și a echipamentelor noastre în stare operațională”.

În general, regiunea baltică este un domeniu de interes pentru Franța, având în vedere că 200.000 dintre resortisanții săi sunt stabiliți acolo și reprezintă o treime din produsul intern brut european.

După un blocaj al Turciei, NATO tocmai a dat undă verde unui nou plan de apărare pentru țările baltice și Polonia, denumit „Eagle Defender”.

Foto: Opex 360

PAGINA ANTERIOARA