Evenimentul Zilei > Actualitate > FOTO și VIDEO. Un fost jucător al lui Poli Timișoara suferă de o boală incurabilă și abia poate să meargă
FOTO și VIDEO. Un fost jucător al lui Poli Timișoara suferă de o boală incurabilă și abia poate să meargă

FOTO și VIDEO. Un fost jucător al lui Poli Timișoara suferă de o boală incurabilă și abia poate să meargă

Fostul fundaș al celor de la Poli Timișoara, slovacul Marian Cisovski, suferă de scleroză laterală amiotrofică (ALS), fapt ce i-a pus capăt carierei de fotbalist.

Potrivit hotnews.ro, ALS atacă celulele nervoase care controlează mișcarea voluntară, ceea ce, în timp, face mișcarea mâinilor, picioarelor și a mușchilor fetei extrem de dificilă.

În vârstă de 35 de ani, Marian Cisovski a luat parte la sărbătoarea formației Viktoria Plzen, după cucerirea titlului de campioană a Cehiei. Atât jucătorii cât și oficialii clubului i-au dedicat trofeul fostului jucător, moment în care acesta a izbucnit în lacrimi.

„Sunt un om puternic, însă nu mi-am putut controla emoţiile şi am avut lacrimi în ochi din cauza lui Marian. Dacă aş putea să renunţ la titlul pe care l-am aşteptat de 32 de ani pentru sănătatea lui, aş face-o imediat”, a spus Miroslav Koubek, tehnicianul celor de la Plzen.

Cisovsky a evoluat pentru poli Timișoara între anii 2008 și 2011 și și-a încheiat cariera la echipa cehă Viktoria Plzen.