Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > FOTO/ Cine este milionarul român care se deplasează doar cu avioane private. De la cazinouri online, la propria companie de investiții în monede virtuale
FOTO/ Cine este milionarul român care se deplasează doar cu avioane private. De la cazinouri online, la propria companie de investiții în monede virtuale

FOTO/ Cine este milionarul român care se deplasează doar cu avioane private. De la cazinouri online, la propria companie de investiții în monede virtuale

În ciuda crizei economice cauzată de pandemie, România are în continuare milionari de top, oameni de afaceri care preferă să rămână cât mai discreți. Unul dintre ei este Stelian Baltă, un tânăr originar Satu Mare care se deplasează între reședințele lui din România, Singapore și Dubai doar cu avioane private. Evenimentul Zilei vă arată în exclusivitate povestea din spatele milioanelor de euro pe care le deține tânărul.

Dacă în România este cunoscut mai mult de comunitatea din județul său natal, Satu Mare, mai precis din Negrești-Oaș acolo unde s-a născut, despre Stelian se știe că este unul dintre cei mai bogați români din Asia. Stelian Baltă este antreprenor de la 16 ani, a înființat, gestionat și vândut companii de succes în industria de jocuri sociale, cazinouri online și mobile și servicii financiare.

VEZI GALERIE FOTO Poza 1/14

Cu o vastă experiență de tranzacționare pe piețele financiare din întreaga lume și în gestionarea fondurilor de investiții pentru investitorii globali, acum se concentrează exclusiv pe pasiunile sale: tehnologie, finanțe digitale și inovație. Are o experiență vastă de lucru, axată pe capital privat, dezvoltarea afacerilor și strategie de produs în America de Nord, Europa, Dubai, Israel, Hong Kong și Singapore.

Stelian Baltă a făcut bani fizici și monede virtuale, iar acum se deplasează în Dubai, Singapore, Israel sau Hong Kong doar cu avioane private. Tânărul este extrem de implicat în tot felul de proiectele digitale, astfel că trebuie să se împartă în toate colțurile lumii. Chiar dacă în România puțină lume știe de existența lui, Baltă duce o viață de nabab. Răsfățat al șeicilor din Dubai, pe care îi ajută să facă mai mulți bani, dar și ai asiaticilor, românului nu-i lipsește nimic, poate doar puțin timp pentru a se putea relaxa și distra în cele mai exclusiviste locații.

Investește în monede virtuale și active digitale

Stelian este un investitor în industria activelor digitale din 2013, ba chiar unul dintre primii investitori în block.one, producătorului software-ului EOS.io și a contribuit până acum la strângera a peste 150 de milioane de dolari pentru proiecte. Mai nou, sătmăreanul acordă o mare atenție fenomenului NFT. Termenul de NFT este auzit din ce în ce mai des în ultima vreme, însă românii abia acum se familiarizează cu acest fenomen. NFT-ul este un act digital de proprietate combinat cu un certificat digital de autenticitate. Poate fi atașat unui fișier digital: o fotografie, un desen, un cântec, un video, până la orice ormă. O persoană care deține NFT-ul poate spune: „chiar și dacă există alte copii în lume, NFT-ul arată că eu dețin originalul și că am drepturi de proprietate asupra lui”. Există deja o piață mare pentru obiecte unice sau inedite, chit că sunt digitale și nu pe hârtie, până, ceramică sau altceva. În România au început mulți artiști să se îndrepte către această direcție, unul dintre ei fiind Delia, care are deja lansat un NFT cu single-ul „Racheta”. Ca o paranteză, piesa Deliei se găsește pe o platformă digitală în două versiuni, una este o ediție limitată de 100 de unități, iar cealaltă este o ediție Ultra Luxury, pentru care s-a licitat până acum mai bine de 2000 de dolari.

Am făcut această paranteză tocmai pentru a înțelege în ce își investește Stelian Baltă finanțele în momentul de față. Este fondatorul HyperChain, dar și investitor principal în platforma Fantom, o platformă pentru active digitale, NFT, și aplicații. Doar în ultimele luni a investit 15 milioane de dolari. „Stelian Baltă nu s-a concentrat niciodată pe prețuri. Inovația și descentralizarea au fost întotdeauna motoarele majore atunci când a decis să investească, de aceea a fost un investitor timpuriu în Bitcoin, Ethereum, Cosmos, Polkadot și multe altele. Când Stelian Baltă a citit personal lucrările de cercetare elaborate de echipa Fantom, a știut că trebuie să se implice în proiect”, a explicat directorul HyperChain Capital. Fanton nu oferă utilizatorilor doar posibilitatea de a schimba monede digitale, ci oferă, de asemenea, posibilitatea de a crea aplicații pentru a face plăți în siguranță, pentru a stoca informații delicate, cum ar fi dosarele medicale.

Are afaceri în Singapore

HyperChain Capital, firma condusă de omul de afaceri Stelian Baltă a investit și în proiectele DeFi. „DeFi este segmentul cu cea mai rapidă creștere care utilizează blockchain-ul. La HyperChain, căutăm în continuare să investim în aceste tehnologii și proiecte inovatoare. Există mai multe platforme noi care evoluează, în special cele promițătoare precum Fantom Finance. Acum a devenit unul dintre cele mai interesante proiecte DeFi din industrie”, a explicat Stelian deespre noua tendință pentru o revistă de business din Singapore.

Cu ce se ocupă HyperChain Capital

Stelian Baltă este fondatorul companiei HyperChain Capital Management este una dintre cele mai importante companii de investiții și management al activelor digitale. Până în momentul de față, compania a investit în peste 40 de companii și a fost unul dintre primii participanți și consultanți la proiecte de protocol Blockchain. Stelian Baltă spune că compania lui sprijină organizațiile și antreprenorii cu viziunea de a contrui noi tehnologii.

 

Publicat in categoriile: Blitz news, Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: