Evenimentul Zilei > Actualitate > Fostul episcop homosexual de Huşi are leafă de 20.000 de lei şi e slugărit de maicile de la Văratec
Fostul episcop homosexual de Huşi are leafă de 20.000 de lei şi e slugărit de maicile de la Văratec

Fostul episcop homosexual de Huşi are leafă de 20.000 de lei şi e slugărit de maicile de la Văratec

Corneliu Onilă, scos cu greu din fruntea Episcopiei după ce presa a publicat un film în care PS Episcopul Corneliu apărea întretinând relatii homosexuale cu un seminarist, stă acum într-un adevărat palat.

Superiorii săi l-au trimis la Mănăstirea de maici Văratec. Conform site-ului stiriest.ro, fostul episcop homosexual se plimbă zilnic prin mănăstire, are un salariu de 20.000 de lei, iar maicile de aici îl slugăresc. Corneliu Onilă stă la Mănăstirea Văratec cu fratele său care îi este şi şofer. La palat are servitori, personal care îi pregăteste bucate alese, separat de hrana făcută pentru vieţuitorii de rând din mănăstire. Tot la palatul lui Corneliu s-au redecorat camerele, iar toată lumea are obligaţia să i se adreseze cu «Preasfintia Voastră». „Vă pot spune doar că Patriarhia Română nu poate avea o poziţie oficială în legătură cu gradul de smerenie, pocăinţa si bun-simt din viaţa nimănui. Decizia Sf. Sinod în legătură cu acceptarea retragerii din funcţie a fostului episcop de Husi nu îi stabilea acestuia un domiciliu. Atunci, însă, s-a menţionat faptul ca Episcopia Devei si Hunedoarei se oferise să-i pună la dispoziţie o locuinţă. Fostul episcop a refuzat-o ulterior, dorind, se pare, să rămână în zona Moldovei, ceea ce vedem că s-a şi întâmplat. Singurii care pot oferi detalii şi, eventual, o poziţie oficială, sunt aşadar cei în jurisdicţia cărora se află fostul episcop, ei fiind si cei care l-au sprijinit în demersurile sale de schimbare a domiciliului”, a afirmat, pentru presa nemţeană, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.