Fostul director de comunicare de la Casa Albă ridică semne de întrebare cu privire la Joe Biden

Fostul director de comunicare de la Casa Albă ridică semne de întrebare cu privire la Joe Biden Joe Biden. Sursa foto: Instagram/ Joe Biden

SUA. Joe Biden e privit cu scepticism chiar și de fostul director de comunicare de la Casa Albă, George Stephanopoulos, în prezent prezentator TV la ABC News.

Acesta a fost și cel care a moderat primul interviu cu președintele american după dezbaterea avută cu Donald Trump, și care a ridicat numeroase semne de întrebare cu privire la capacitățile lui Biden.

Joe Biden, din ce în ce mai criticat

Surprins pe străzile din New York, Stephanopoulos a apărut într-un clip video în care i s-a cerut să comenteze dacă crede că Biden ar trebui să demisioneze.

„Nu cred că poate servi încă patru ani”, a fost răspunsul prezentatorului TV.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai târziu, un reprezentant al ABC News a comunicat că George Stephanopoulos a exprimat opinia sa personală și nu poziția oficială a trustului despre Joe Biden.

„Mai devreme astăzi am răspuns la o întrebare de la un trecător. Nu ar fi trebuit să o fac”, a fost și reacția fostului director de comunicare de la Casa Albă.

George Stephanopoulos

George Stephanopoulos. Sursa foto: Instagram/ gstephanopoulos

Interviul cu Stephanopoulos nu a făcut decât să amplifice presiunile

Interviul de la ABC a fost perceput pe scară largă ca o evaluare a capacității lui Joe Biden de a demonstra că poate continua să candideze pentru realegerea sa în funcția de președinte, din punct de vedere mental.

În ciuda acestui fapt, discuția de 22 de minute nu a redus tensiunile în cadrul propriului său partid.

De asemenea, i-a surprins pe toți când a refuzat să accepte un test cognitiv, insistând de mai multe ori că este evaluat zilnic.

Joe Biden a dat de înțeles că nu-l va supăra o înfrângere în fața lui Donald Trump

Președintele american a iritat și mai mult democrații când a declarat că ar fi mulțumit să piardă ipotetic în fața fostului președinte Trump, atât timp cât el „a dat tot ce a putut”.

Casa Albă

Casa Albă. Sursa foto: Dreamstime.com

„Uite, Biden arăta mai bine și, cu siguranță, mai coerent decât arăta în timpul dezbaterii, dar nu există nimic în acest interviu care să calmeze nervii democraților îngrijorați că Joe Biden se îndreaptă spre o înfrângere în această cursă, să piardă în fața lui Donald Trump”, a comentat corespondentul șef de la Washington al ABC News, Jonathan Karl, lui Stephanopoulos în reacția sa la interviu vineri, potrivit foxnews.com.

Revista presei