Evenimentul Zilei > Actualitate > Fostul coleg de celulă cu Epstein, ameninţat  de gardieni
Fostul coleg de celulă cu Epstein, ameninţat  de gardieni

Fostul coleg de celulă cu Epstein, ameninţat  de gardieni

Fostul coleg de celulă cu miliardarul Jeffrey Epstein a cerut unui judecător din New York să-l transfere într-o altă închisoare după ce, potrivit New York Post, gardienii închisorii l-au amenințat.
Fostului polițist Nicholas Tartaglione – care a stat în aceeaşi celulă pentru scurt timp cu Epstein la Centrul Corectional Metropolitan – i s-ar fi atras atenţia de către gardieni: „taci“, „nu mai vorbi“ și „nu vă mai plângeţi“, în timp ce întrebările se învârteau în jurul modului în care traficantul de minore a putut să se sinucidă în custodia federală, notează avocatul lui Tartaglione, Bruce Barket, într-o scrisoare către judecătorul federal Kenneth Karas.
Tartaglione a împărțit celula cu Epstein  atunci când a avut prima tentativă de suicid, pe 23 iulie. Dar cei doi au fost separați înainte ca Epstein să plănuiască a doua tentativă, pe 10 august, titrează New York Post.
„Mesajul clar pe care l-a primit Tartaglione este că, dacă transmite informații despre  suicidul recent (al lui Epstein), va avea un preț de plătit”, se arată în scrisoarea lui Barket. „Dacă anchetatorii sinucigașului au ales sau nu să-l intervieveze pe domnul Tartaglione despre tentativa de sinucidere la care a fost martor sau despre modul în care este condusă ancheta despre condițiile în care deținuții sunt obligați să trăiască, ofițerii știu că are informații cu potențial grav pentru persoanele acum acuzate că nu l-au păzit pe Epstein aşa cum era dispoziţia dată”.
Fostul poliţist Tartaglione se confruntă cu pedeapsa cu moartea pentru presupusa sa implicare în patru crime legate de droguri.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: