Evenimentul Zilei > Economie > Fostul adjunct al lui Isărescu, Cristi Popa, semnează un contract de 360 de milioane de euro pentru ROMÂNIA
Fostul adjunct al lui Isărescu, Cristi Popa, semnează un contract de 360 de milioane de euro pentru ROMÂNIA

Fostul adjunct al lui Isărescu, Cristi Popa, semnează un contract de 360 de milioane de euro pentru ROMÂNIA

Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) a semnat astăzi trei contracte, cu Ministerul Finanţelor Publice, cu Ministerul Fondurilor Europene şi cu Agenţia Naţională de Achiziţii Publice, prin care acordă o finanţare în valoare de 360 milioane de euro pentru proiecte prioritare în cadrul Programelor Operaţionale ale Uniunii Europene din perioada 2014 - 2020.

Contractul de finanţare a fost semnat de vicepreşedintele BEI, Cristian Popa, şi de ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu. Crisitan Popa a ocupat anterior poziția de viceguverator BNR.

Banii vor fi folosiţi pentru acoperirea parţială a cheltuielilor efectuate de la bugetul de stat în contul contribuţiei naţionale la investiţiile orientate către creştere din perioada de programare UE 2014 – 2020, în cadrul Programelor Operaţionale Competitivitate, Capital Uman şi anumite axe prioritare din Infrastructură Mare, scrie Agerpres.

„Acesta este un acord-cadru care are dimensiuni europene, întrucât, după criza financiară, căderea importantă s-a resimţit la nivelul statelor membre UE. Acest acord va permite României să beneficieze de programe, care să ducă la creşterea Produsului Intern Brut”, a declarat Cristian Popa, după semnarea contractului.

Potrivit acestuia, dacă proiectele vor fi de calitate, vor exista şi bani pentru finanţarea lor.

„Aud mereu că nu există finanţare pentru proiecte, dar vă asigur că aceasta este cea mai mică dintre probleme. Proiectele trebuie să fie multe şi trebuie să fie bune. Insist că este vorba de calitatea proiectelor care determină BEI să demareze şi să continue cu succes o colaborare”, a continuat Popa.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a arătat că acesta este cel de-al doilea contract semnat cu BEI în mai puţin de două luni, care are ca scop creşterea investiţiilor.

„Ar trebui să se urmărească dezvoltarea continuă a portofoliului BEI din sectorul privat. Vom încuraja sectorul privat să caute în mod activ oportunităţi de finanţare, subliniind faptul că îi stau la dispoziţie şi facilităţi de elaborare de proiecte”, a spus Dragu, după semnarea acordului.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: