DNA l-a trimis în judecată pe fostul ofițer de poliție, acesta fiind acuzat că a fi luat mită un miel, doi curcani şi cinci păstrăvi de la un om de afaceri, pentru ca acesta să poată obţine mai repede permisul de conducere. În instanță, atât magistrații de la Tribunalul București, cât și cei de la Curtea de Apel l-au achitat și pe Lucian Diniță, și pe ceilalți doi inculpați din dosar: pe omul de afaceri Gheorghe Deaconeasa, precum și pe Maricel Ilie, fost polițist.

Lucian Diniță a declarat pentru EVZ, imediat după aflarea deciziei definitive, că intenționează să plece din țară. „Ce pot să vă spun? Și-au bătut joc de viața mea, de cariera mea, de familia mea. Nu mai zic cum am ajuns din punct de vedere financiar. Noroc că încă mai există instanțe de judecată”. Întrebat dacă are de gând să ceară despăgubiri după acest proces, Lucian Diniță a spus: „Nu am cum. Nu am nici bani, iar starea de sănătate îmi este afectată. O să încerc să îmi rezolv problemele financiare și plec din țară. Nu mai pot sta în țara asta. Unde? Unde oi vedea cu ochii”.

În iunie 2015, Lucian Diniţă a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi primit de la un om de afaceri produse alimentare (un miel, doi curcani şi 5 kg de păstrăv), pentru a interveni în favoarea acestuia în vederea redobândirii unui permis de conducere. Alături de Lucian Diniţă (comisar şef de poliţie, director al Direcţiei Poliţiei Rutiere din cadrul IGPR, la data comiterii faptelor) au fost trimişi în judecată Gheorghe Deaconeasa şi Maricel Ilie.