Penny Lancaster, în vârstă de 50 de ani, soția lui Rod Stewart (76 de ani), poate fi văzută în uniformă de polițist pe străzile din Londra. Fostul model și-a obținut insigna de ofițer în luna aprilie, iar zilele acestea a ieșit pe teren, după cum relatează Daily Mail.

Costumată într-o ținută neagră, cu bocanci și vestă de protecție de care erau agățate o pereche de cătușe pentru arestări, Penny a ieșit pe străzi, în patrulă.

Ea a fost surprinsă, în timpul serviciului, în timp ce îl apostrofa pe un cetățean care a urinat în interiorul unei sculpturi metalice de la Bishopsgate. Noul recrut al poliției londoneze l-a dus pe individ la un chioșc din apropiere și l-a determinat să cumpere o sticlă de apă și să se întoarcă să spele sculptura.

Până în prezent nu a făcut arestări

În timpul unei apariții la emisiunea Good Morning Britain, miercuri, ea a spus că nu a făcut arestări până în prezent, dar a ajutat o femeie sinucigașă.

„Când te gândești la poliție, te gândești la cele mai violente infracțiuni, dar suntem acolo pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili. În acest moment, există multe incidente pe poduri și am ajutat pe cineva care era foarte disperat noaptea trecută. Această meserie îți poate aduce satisfacții în multe moduri”, a povestit ea în emisiune.

Ea a povestit că în cele câteva zile de când a ieșit în patrulare, nu a fost recunoscută de nimeni datorită uniformei, în ciuda faptului că este o persoană publică.

Experiența de viață o ajută în munca de polițist

Penny a adăugat că se folosește de experiența de viață și de rolul de mamă pentru a-și face cât mai bine munca de polițist.

„Am renunțat la timpul meu pentru a ajuta comunitatea și de aceea am vrut să devin ofițer de poliție, să fiu acolo. Trebuie să avem grijă de poliție și să ne asigurăm că, atunci când cineva le ia viața, va primi pedeapsa meritată”, a mai spus soția cunoscutului rocker.

Penny a dezvăluit că a devenit ofițer după ce s-a pregătit pentru poliția din Londra în fiecare săptămână, de la 9:00 la 17:00, chiar și în zilele de sâmbătă și duminică. Ea a fost inspirată să urmeze pregătirea după ce a participat la seria Famous and Fighting Crime, difuzat de Channel 4 în 2019.

„A trebuit să susțin examene de engleză și matematică și să merg la un interviu cu doi ofițeri. Și apoi am făcut un test de fitness, care a fost destul de dificil, așa că a trebuit să mă pregătesc pentru a trece”, a spus fostul model.