Evenimentul ZileiActualitateUn polițist spune că a demisionat pentru a nu fi forțat să dea amenzi celor care nu poartă mască. Reacția Poliției

Un polițist spune că a demisionat pentru a nu fi forțat să dea amenzi celor care nu poartă mască. Reacția Poliției

Un polițist spune că a demisionat pentru a nu fi forțat să dea amenzi celor care nu poartă mască. Reacția Poliției
A renunțat la postul de polițist, pentru că s-a simțit constrâns să dea amenzi persoanelor care încălcau legea și nu purtau mască de protecție. Cel puțin așa susține un polițist din Brașov. În replică, IPJ Brașov spune că polițistul respectiv nu și-a desfășurat activitate în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Un polițist din România și-ar fi dat demisia pentru că nu vrea să dea amenzi persoanelor care nu poartă mască. Gabi Dumitrescu a anunțat într-un mesaj postat pe contul de Facebook că a fost amenințat de șefi, ca să se conformeze regulilor. În caz contrar, urma să fie concediat. Așa că polițistul ar fi decis să renunțe el.

Ce a scris polițistul pe Facebook

„Azi mi-am dat demisia din Poliția Română! Întotdeauna am apărat omul de rând fapt pentru care am luat decizia in 2011 de a face parte din Poliția Română!
Am fost printre puținii polițiști din România care nu au dat amenzi pentru mască știind că este ceva nelegitim care încalcă drepturile cetățenești!Pentru acest fapt nu mi-am primit salariul întreg ci doar 50% timp de 5 luni de zile!Ca să vedeti câtă dreptate există în lumea asta al naibii de „democratică”…”, a scris polițistul Gabi Dumitrescu,  care ar fi din Brașov.

„Am fost printre puținii polițiști care au avut curajul să iasă tot timpul in față și să spună nu nedreptății”

„Am fost printre puținii polițiști din România care au pus tot timpul cetățeanul pe primul loc si nu politicianul…Fapt pentru care șeful meu ma tot amenința că dacă nu fac cum mi se ordonă voi fi dat afară…Uite ca mi-am dat eu demisia înainte să îmi ceară el să demisionez!😀
Am fost printre puținii polițiști care au avut curajul să iasă tot timpul in față si sa spună nu nedreptății…Iar pentru asta multi „colegi” și-au făcut cruce când am iesit pentru ultima dată din secția de poliție!
Nu regret că m-am facut polițist și cu atât mai mult că am încercat să fac din institutul de Poliție un institut dedicat cetățeanului și nu politicianului!Merg inainte cu capul sus si cu sufletul împăcat căci pentru dreptate si pentru cetatenii acestei țări am luptat si voi lupta în continuare!
Aveti grijă de voi căci Statul si Poliția Română nu o vor face!”, a mai scris Gabi Dumitrescu pe rețeaua de socializare.
În urmă cu puțin timp, polițistul a fost lovit de o tragedie, pentru că și-a pierdut soția. „Odihnește-te în pace,scumpa mea soție!Ce mă fac acum fără tine?Uite că Dumnezeu ne-a despărțit și azi tu esti un înger!(…) Scria Gabi Dumitrescu.

Reacția IPJ Brașov

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, respectiv o postare pe o rețea de socializare potrivit căreia o persoană de sex masculin precizează faptul că, având calitatea de polițist, și-ar
fi dat demisia din funcția deținută în cadrul Poliției Române, ca   urmare a unor nemulțumiri, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov este abilitat să
vă comunice următoarele:  Întrucât în unele publicații din mediul online s-a vehiculat faptul
că persoana în cauză ar fi polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, la nivelul instituției noastre au fost demarate verificări în vederea stabilirii veridicității aspectelor
apărute în spațiul public, rezultând faptul că persoana în cauză nu și-a desfășurat activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov”.

Nota redacției: Știrea este falsă

În cursul orei 17.00, am scris pe pagina de Facebook a lui Gabi Dumitrescu. I-am spus că IPJ Brașov a comunicat că nu a fost polițist și l-am rugat să-mi spună cum comentează, ce detalii poate da. Într-un minut-două a șters ultima postare în care tocmai se plângea că Facebook i-a șters-o pe cea în care anunța că își dă demisia din Poliție. Cred că acesta e un răspuns elocvent, care ne lămurește de partea cui e adevărul și că, vineri seara, ne-am aflat în fața unui mare fake viralizat pe rețeaua de socializare. (Simona Ionescu)


Accesează: