Evenimentul Zilei > Actualitate > Fost ministru comunist, plâns de politicieni, artiști și securiști
Fost ministru comunist, plâns de politicieni, artiști și securiști

Fost ministru comunist, plâns de politicieni, artiști și securiști

Mai multe vedete au participat, ieri, la înmormântarea fostului ministru de Externe Ștefan Andrei. Fiica lui Adrian Păunescu i-a făcut un ultim cadou pentru lumea cealaltă: revista „Flacăra”.

Aproape 200 de oameni au venit la cimitirul din Snagov pentru a participa la înhumarea lui Ștefan Andrei, cel mai cult ministru al lui Nicolae Ceaușescu. Primul și-a făcut apariția fostul senator Marius Marinescu și și-a dat cu părerea că ar fi trebuit să se organizeze funerarii naționale, având în vedere importanța mortului. A fost urmat de cântăreața de muzică populară Irina Loghin. Prim-viceguvernatorul Băncii Naționale, Florin Georgescu, a stat mai bine de trei ore de vorbă cu vechi colaboratori.

Văduva lui Adrian Păunescu, Carmen, și fiica acesteia, Ana Maria, au adus și ele o coroană pe care scria „Noapte bună, dragul nostru!”. Vechii comuniști s-au salutat tovărășește și au început să discute…politică. Costumele elegante, cămășile și tricourile „de firmă” nu au lipsit de la trista reuniune de la Snagov. Totul demonstra statutul de pensionari de lux. În plus, aproape toate mașinile parcate în fața bisericii erau negre, limuzine, și costau câteva zeci de mii de euro.

Au fost prezente inclusiv două personaje rare la vedere: fostul ofițer de Securitate Ristea Priboi și fostul șef al Securității, Iulian Vlad. Cei doi s-au întreținut cu mai mulți colegi și i-au examinat atent pe toți cei prezenți. La tot pasul se auzea șoptit: „Vă salut, domn general!”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: