În cadrul evenimentului vor fi discutate aspectele științifice ale mai multor teme de interes comun, precum sănătatea animalelor, pesta porcină africană, zoonozele, dar și potențiale pericole și aspecte legale de biosecuritate asociate siguranței alimentare.

Vizita doctorului Bernhard Url este dedicată întăririi colaboării stiințifice între EFSA și ANSVSA pentru un singur scop: alimentele sigure și creșterea încrederii consumatorilor în activitatea autorităților competente.

De asemenea, se va deschide subiectul privind etapele desfășurării proiectului EFSA-ANSVSA, proiect care are ca scop identificarea factorilor de risc cu rol în apariția, dar și răspândirea și evoluția pestei porcine africane în țara noastră.

Se dorește în urma acestui proiect, luarea unor măsuri pentru eradicarea pestei porcine.

„Alimentele din Europa nu au fost niciodată atât de sigure și acest fapt nu este o coincidență. Este mai degrabă rezultatul unui efort comun al mai multor actori la nivel european și național, toți lucrând împreună pentru obiectivul de a proteja consumatorii. De aceea este o mare plăcere să mă întâlnesc astăzi cu colegii mei români la București”, a declarat directorul exeutiv al EFSA, dr. Bernard Url.

„Apreciez modul în care EFSA colaborează cu statele membre și eficiența instrumentelor pe care ni le pune la dispoziție pentru a deveni parteneri de excelență la activitatea de evaluare a riscului și implicit la asigurarea sănătății consumatorilor la nivel european și mondial”, a declarat președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu.